Ostale novosti

Natjecanja 2017.

Jumbo regata 2017.

2. lipnja 2017.

4. 6. 2017. 

Oba dana Jumbo regate protekla su u lijepim trkama unatoč stanju Jaruna. Nastupili smo bez dvije najbolje seniorske posade koje se spremaju za veće regate. Ostali imali priliku za dokazivanje i pripremu za sljedeće nastupe, na Bledu, a mladi na državnom prvenstvu u srpnju.

Uz dobre nastupe kadeta posebno nas je razveselilaTeutina brza utrka. Zbog lokvanja izaostala je utrka s Valentinom koja je već ranije pokazala dobru formu. 

Ovo je i najveća veteranska regata u Hrvatskoj te su se i ove godine veteranke i veterani naveslali u svim kombinacijama i kategorijama. 

 

2. 6. 2017. 

Dan uoči početka utrka na regati Jumbo 2017. Jarun je i dalje obrastao. U srijedu navečer VSZ je organizirao sastanak predsjednika veslačkih klubova Zagreba na kojem se trebalo odlučiti kako pritisniti vodstvo RSC Jaruna na rješavanje problema. Nažalost nije bilo kvoruma, a atmosfera koja je obečavala do četvrka je splasnula. U četvrtak navečer situacija na stazi nije bila ništa bolja. Optimistična izjava na stranicama VK Jarun nije u skladu sa sinoć viđenim. Nešto se posjeklo i pokupilo, ali lokvanji brže rastu nego ih ekipa s Jaruna čisti. Prošle dvije godine uz pojačanu akciju rezanja pomogao je jak vjetar koji je porezane listove dobacio do obale, ali ove godine prognoza je da vjetra neće biti.

Tajnici VSZ-a prvo Šuk, a sada Kostelić poslali su pedesetak dopisa odgovornima no ništa se ne događa. Šuk je čak sve dopise uvezao u knjigu. Osim ove regate  8. i 9. srpnja trebalo bi se veslati na Hrvatskom veslačkom  prvenstvu za juniore, a kajakaši imaju svoje prvenstvo početkom kolovoza. Ako se ništa ne riješi veslači će se ljeti morati vratiti na Savu, a regate održavati negdje drugdje.

 

Rezultati - subota i nedjelja.

 

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.