Povijest

Čitamo u "Novostima" od 12. srpnja 1914. da HVK organizira izlet čamcima u Podsused, i to istog dana kad se poziv objavljuje, dakle "u odredjeno vrijeme u klubskim prostorijama", a u slučaju lošeg vremena izlet se odgađa za sljedeću nedjelju.

Dakle, bez obzira jeste li to čitali 1914. godine ili to čitate nakon više od 100 godina, morate jako požuriti ako ne  želite zakasniti!

Kako još nisu stigli svjetlopisi, objavljujemo slike s izleta od pola stoljeća kasnije!

Više

Kako saznajemo iz "Jutarnjeg lista" br. 41, od 15. travnja 1912., strana 4, iz članka u rubrici "Sokolstvo i šport", u Zagrebu je osnovan veslački klub (HVK, op.a.). Od osječkog veslačkog kluba nabavljeni su četverac i dvoredac s kormilarom, dužine 12 odnosno 10 metara, te širine 60 cm. Osnivači kluba pozivaju potencijalne veslače da se propitaju, najbolje navečer u Narodnoj kavani.

Više

Kako saznajemo iz časopisa "Naša sloga" od 11. srpnja 1912., u Kini, na rijeci Vhangpo (pritoka Jangsekjanga) održana je tradicionalna regata u organizaciji "Rowing and Swiming Club"-a iz Šangaja. U konkurenciji posada s ratnih brodova USA (1), Engleske (2), Holandije (1), Njemačke (2), Japana (1) i naše Austrougarske (2) dvostruku pobjedu postigli su naši veslači. 
Više
 

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.