Ostale novosti

München

Juniori u Münchenu

10. svibnja 2012.

Na najvećoj juniorskoj međunarodnoj regati nastupili su Ivana Vilenica i Tea Kavčić u 2xJŽB, a  Tomislav Šain i Roko Šitum prvo u 2xJMA a u nedjelju u 4xJMA. Djevojke su u kvalifikacijama u subotu bile prve u svojoj grupi, a u  nedjeljnom finalu treće smalim zaostatkom iza pobjednica Švicarki.  Rezultati se nalaze na stranici www.regatta.de. Tomislav i Roko s u kvalifikacijama dvojca na pariće bili drugi u svojoj skupini, a kako su samo pobjednici su ulazili u finaleA, naši su nastupili u B finalu i zauzeli treće mjesto. U nejdelju su Roko i Tomislav veslali četverac na pariće s Lukom Baričevićem i Antom Ančićem. U svojoj kvalifikacijskoj skupini su pobijedili, a u popodnevnom  finalu su zauzeli šesto mjesto. Trener Darko Mikšić je zadovoljan jer ta posada nije imala zajedničkih treninga i očekuje značajan napredak.

Komentar trenera:

Možemo biti zadovoljni nastupom naših mladih veslačica i veslača na najačoj juniorskoj regati u Europi, jer su neznato zaostali iza prvoplasiranih posada, a plasmanom su bili najbolje Hvatske posade. Tea i Ivana su prvog dana uvjerljivo došle prve, unatoč straha na startu, jer su uvjerljivo bile najsitnije veslačice. Drugog dana šest prvoplasiranih stavili su u jednu grupu u kojoj su došle treće unatoč tome što su radi greške na startu zaostajale 5 s nakon 500metera. Velikom borbenošću i jakim finišem stigle su do tećeg mjesta sa sekundom zaostatka za prvoplasiranom posadom iz Švicarske.

Tomislav i Roko su također, unatoč lošem startu, došli sigurno drugi u svojoj grupi što je bilo dovoljno za finale B i tu su do zadnjeg metra držali drugu poziciji i na kraju su završili treći sa sekundom zaostatka za prvoplasiranim. Druga naša posada Mornar -Jadran Zadar zauzela je peto mjesto sa 3,5s zaostatka za našima.

Drugi dan veslali su 4x u kombinaciji sa Mornarom i Jadranom iz Zadra i pobjedili u svojoj grupi. U finalu su zauzeli posljednje mjesto iako su do zadnjih sto metara bili u borbi za medalju. Bila je ovo po prijavama (preko 2000 prijava) jedna od najmasovnijih i najbrojnijih, pa stoga su samo iznimno ponegdje veslali i finala B dok su finala C izbacili iz programa jer nije bili vremena.

Darko Mikšić

 

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.