Ostale novosti

Zimske pripreme

Pripreme na skijama

14. siječnja 2013.

Počelo je u uvjetima boljim za veslanje nego za skijaško trčanje. U ponedjeljak je pala temperatura, a domaćini su svakim danom uređivali sve više oštećenih staza.

 

Do odredišta smo putovali gledajući travnate livade bez snijega. U dolini je bilo snijega, ali je staza nakon kiše i uz vjetar i temepraturu +10 °C bila mekana i dosta oštećena. Kada je temperatura, pala prvo se sve zaledilo, stradale su podloge skija, a bilo je i opasno na spustovima. Domaćini su prionuli poslu i ubrzo potrošili brdo umjetnog snijega na uređenje staze. Svaki dan je popravljeno sve više kilometara odlične staze.

Iskusniji su postali pravi trkači na skijama, a padali su i rekordi u dnevno pređenim kilometrima. U utorak je Valent prešao 75, a u srijedu čak 80 km. Dio grupe je išao po pola dana na Kronplatz, a većina je samo trčala na skijama.

Dva prava i tri buduća liječnika imali su posla samo s malom virozom koja je nekolicini omela par treninga. Za svaki slučaj imali smo i veterinara (tata Kavčić). U sredini tjedna mladi su se već tradicionalno penjali do križa s kojega puca lijep pogled na dolinu.

Olimpijci su smješteni u odličnom malom hotelu Stol, a ostali u našim apartmanima. Svaki apartman je imao svog kuhara, a jele su se i sarme od doma. U nedjelju pri povratku, počeo je padati snijeg tako da će manja grupa koja ostaje još tjedan dana uživati u novom, prirodnom snijegu. U Italiji su još jedan tjedan ostali olimpijci braća Sinković, Martin, Šain, Vekić i Bralić.

Zahvaljujemo se VSZ-u i Marku Banoviću na ustupljenim kombijima.

Rade je svojim fotoaparatom ponovo uhvatio dio dobre atmosfere.

GN

 

 

Vezana galerija

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.