Ostale novosti

Natjecanja 2014

EP za seniore

26. svibnja 2014.

2.6. 2014.

Dan nakon završetka EP dojmovi su sređeni. Hrvatsko veslanje je ostvarilo blijed dojam. Peto mjesto ženskog dvojca bez i Martinova vrhunska utrka u nedjelju u B finalu nisu mogli popraviti taj dojam. Sve  posade su posljednje utrke odveslali na razini svojih mogućnosti, ali to nije bilo dovoljno za brojniji nastup barem u B finalnim utrkama. Bez obzira na izostanak Damira Martina i Valenta Sinkovića plasmani su slabi u usporedbi s ostalim europskim zemljama (19 zemalja osvojilo je medalje). Rezulatati koje je proteklih godina osvajao četverac na pariće davali su krivu sliku. Pravo stanje moglo se uočiti već na prvenstvu Hrvatske za seniore. Nije Mladost toliko dobra, koliko su drugi klubovi zapostavili seniorsko veslanje, a bez prave domaće konkurencije teško je napredovati. Nekoliko mladih veslača i lakići ipak daju nadu da će se uz puno rada (i uz puno zananja!) možda za godinu dvije stanje popraviti.

Kako se ne zna zdravstveno stanje Damira Martina, braća Sinković počinju trenirati u dvojcu na pariće za nastup na Svjetskom kupu za dva tjedna. Hoće li im se pridružiti Vekić i Šain u drugom dvojcu ovisi o odluci izbornika i trenera Ižakovića nastavlja li se rad s četveracom bez kormilara. I za lakiće predstoji odluka, nastaviti u malim čamcima ili pokušati složiti četverac bez kormilara. Pred veslačima su dvije regate za isprobavanje, idući vikend Jumb, a za dva tjedna međunarodna regata na Bledu.

 

31. 5. 2014.

U subotu ujutro potpop hrvtaskih posada. Jedino je ženski dvojac ušao u finale. Martin je neobjašnjivo promašio ritam i završio kao posljednji. Poslijepodne su laki pokazali dobro veslanje i ostvarili solidne brzine u C finalima. 

Petak poslije podne pokazao je pravo stanje hrvatskog veslanja. Od svih posada jedino su 4- i Martin u polufinalu. Ostali su u C finalu.

30. 5. 2014.

Od svih posada jedino je 4- izravno u polufinalu. Martin je s trećim vremenom kvalifikacija ipak morao u repesaž.

Danas počinje prvo veliko međunarodno ovogodišnje natjecanje - Europsko prvenstvo za seniore u Beogradu. Prema fotografijama koje je poslala Manuela izgleda da je raspoloženje odlično.

 

28. 5. 2014.

Završen je najteži dio priprema za EP. Svih pet mladostaških posada spremno je za natjecanje. Ovih dana u Zagrebu su trenirali i četverac bez, dvojac žena i Marcela u samcu. Na put kreću u srijedu ujutro. U Beograd dolazi rekordnih 36 zemalja s najjačim posadama.

Posade za EP:

LM2       Krešimir Kavčić, Marijan Filipović

LM1x      Luka Radonić

LW1x     Helena Pavković

W2-        Sonja Kešerac, Maja Anić

LM2x      Vedran Radonić, Dino Rupčić

M4-        Mario Vekić, Vjekoslav Kolobarić, David Šain, Ante Janjić

M2-        Marin Begović, Stjepan Pirić

M1x        Martin Sinković

W1x       Marcela Milošević


 

Vezana galerija

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.