Prethodno Zadnji dani 2008. u klubu Sljedeće

Zagreb, 30. prosinca 2008.

Zadnji su dani 2008. godine. Komentira se odabir novog izbornika veslačke reprezentativne vrste, obavljaju se pripreme za skijanje; skije za trčanje se servisiraju, Radonići su izveslali 13. novogodišnji kajakaški maraton, održana je zadnja ovogodišnja sjednica upravnog odbora i zadnji ovogodišnji hakl. Trenira se redovito, nekoliko seniora - studenata u drugim klubovima. Očekujemo siječanjsko natjecanje u klupskom veslanju na ergometrima Concept II u kojemu branimo prvo mjesto na svijetu! Javljajte redovito svoje izveslane kilometre Draženu!


Radovan i Jelena na kajakaškom maratonu

pred posljednji ovogodišnji hakl; stoje Joža, Čarli, Bruno, Anga (zamjena Štefu za slikanje); čuče svi koji se mogu čučnuti: Vlado (do pola), Desa

Evo izvješća sudionika kajakaškog maratona:

"Kako smo lani obećali, morali smo nastupiti i ove godine!

No Boro je iznenada imao poslovne obaveze i morala ga je zamijeniti Jelena. Od Roge smo dobili stabilni kajak dvosjed. Zalijepili smo malu peraju da ne šaramo previše po 13. Memorijalu Tibor Šaramo. Sava je bila visoka i brza, zelena i hladna. S puno nesigurnosti smo se otisnuli od obale, no kad nam je jedan ljubazni kajakaš objasnio da naopako držim veslo (ono koje izgleda kao avionski propeler) odmah nam je krenulo. Poučeni lanjskim iskustvom shvatili smo već nakon desetak sekundi da je bio start i oprezno prošli prvi dio s brzacima.  Peraja je bila ukoso pa smo pretežno veslali s lijevim veslom, no uspješno smo završili trku, zajedno s 54 posade u raznim kategorijama i klasama. 

Hvala Rogi na organizaciji, kajaku, savjetima i pažnji, hvala Bendžu na gulašu, te kanuistima i kajakašima što su nas primili u svoje društvo, osobito mladiću koji mi je pokazao kako se drži pravo kajakaško veslo. Od straha da se ne prevrnemo nismo ga uspjeli ni vidjeti.

Rezultati će se naći vjerojatno na stranici kajak kanu kluba Zagreb, a za sada možemo reći da smo ukupno 26.s vremenom 46.22, a prvi u kategoriji K-2 turisti

 
JR i RR"