Prethodno Ergometar 2000 m za seniore
Juniori se vratili s priprema u Skradinu
Daljinske regate u Limu i u Zagrebu
Sljedeće

Zagreb, 19. ožujka 2009.

Dužinska utrka predivđena za subotu, 21. ožujka, zbog loše vremenske prognoze odgođena je za petak, 27. ožujka, u jutarnjim satima (loša prognoza za srednjoškolce - u vrijeme školskih obaveza). Pogledajte dopis iz HVS-a!

Zagreb, 14. ožujka 2009.

U subotu, 14. ožujka prema planu izbornika u našem klubu održano je testiranje seniora iz Zagreba na ergometrima na 2000 metara. Nastupali su svi zdravi seniori i seniorke iz Zagreba. Rezultati su izvrsni. Mario Vekić i braća Sinković išli su brže od dosadašnjeg rekorda Hrvatske. Većina je napredovala s obzirom na prošlogodišnju provjeru, a i s obzirom na vlastiti najbolji rezultat. I opet izvrstan nastup Tonija Urlića. Očekuju se rezultati i iz ostalih gradova. Rezultati u privitku!


Juniori su se vratili s priprema u Skradinu gdje su se uz naše juniore pripremale još neke europske reprezentacije. Pogledajte slike na sljedećoj stranici!


U nedjelju 15. ožujka na dužinskoj regati u Limu nastupili su skif za juniore B Denis Mandić, te dva veteranska četverca, četverac bez i četverac na pariće.

Osim same lijepe i naporne regate, možda je najzanimljiviji događaj pucanje gume na Jumbovoj prikolici. Ubrzo se oko njega našlo desetak vozila s veslačima, te je kotač zamijenjen rezervnim. Najteže je bilo skinuti kotač jer su se matice jako zapekle - prvo je uništen jedan ključ očito loše kvalitete, a kasnije je Kerim uz pomoć pravog alata koji se odnekud stvorio natjerao matice na popuštanje. Vidi slike!

U Limskom kanalu je bilo zgodno! U početku gotovo mirno i toplo, kasnije "sa" vjetar uz pojavu oblaka. Sve ležerno. Bilo je i Slovenaca i Talijana.

Pogledajte rezultate i slike!


U subotu 21. 3. 2009. se na Jarunu održava duljinska regata. Raspis je u prilogu. Natjecatelje koji su na popisu aktivnih veslača prijaviti će treneri i Stručni odbor. Molimo sve veterane koji žele nastupiti na regati da se prijave u tajništvo kluba, telefonom ili na e-poštu kluba, do utorka u 16 sati kako bi se mogao napraviti raspored čamaca. Vetrani se trebaju i registrirati u HVS-u. Neki već imaju registraciju od prije dvije godine, ali treba ju produžiti i obaviti liječnički pregled. Stav Izvršnog odbora HVS-a je da svi natjecatelji, uključujući vetrane i studente, koji nastupaju na regatama u kalendaru HVS-a moraju biti registrirani.