Prethodno Sveučilišni osmerci i 10. Memorijal J. Laštovice Sljedeće

Zagreb, subota, 23. svibnja 2009.

U subotu je održana Utrka studenstkih osmeraca i Memorijal Jaroslava Laštoivice.

Bilo je mirno ili vjetar u krmu, ljetni dan. Gledateljstvo veselo, ali ne onako brojno i razigrano kako smo bili navikli ranijih godina.

Studenti su veslali na 2000 m, a ostali na 1000. "Ostali", tj Memorijal Jaroslava Laštovice doimali su se kao trke koje popunjavaju vrijeme između studentskih osmeraca. Koliko znam, nije tu bilo nekih velikih uzbuđenja. Mogu se vidjeti lijepi rezultati naših juniorki, juniora, mlađih juniora i kadeta.
U utrci sveučilišta premoćno je pobijedio osmerac Zagrebačkog sveučilišta. Studentice PMFa odnijele su pobjedu u utrci fakulteta. Utrka muških fakultetskih osmeraca bila je izuzetno lijepa, zanimljiva i kvalitetna. Između sedam respektabilnih osmeraca koji su se probili u finale A, poveo je osmerac Prometnog fakulteta (Marić, Valent, Vekić, .. ) ispred Kineziološkog fakulteta (Damšo, ...) , a na treće mjesto nakon starta lijepim veslanjem probijao se osmerac Medicinskog fakulteta. Predvođeni mlađim Kušurinom medicinari su postupno smanjivali dužinu prednosti fakulteta Prometnih znanosti i dostigli ih na oko 600 m do cilja. Izmjenjivali su se napadi i odupiranja, no u završnici su medicinari bili skladniji i svježijii, te uvjerljivo pobijedili. Čestitke posadi, a "mali" Kušurin je pokazao izuzetan talent i nametnuo se kao vrhunski štroker.

Nisam siguran za sastav ali mislim da su tu veslali Kušurin mlađi, Rok Kralj, Sven Bohnec, Juraj Katušin, Mislav Jelaković, Marin Davidović, Mislav Madiraca, Branko Bakula.

R.R.

Zbirne rezultate pogledajte na stranicama VSZ-a!


Boris (prvi, kao i obično)

medalje spremne

kadetski četverac, drugi

juniori B, drugi

sveučilišta (prvi Zagrebačko sv, drugi Univerzitet Novi Sad, treći Univerza Maribor)

Sveučilište ZG

grupno (baš mi je uletila!)

Šiva i Helena, prve

kadeti, drugi

studentice (prve PMF, druge Ekonomija)

juniori A, prvi

Tomini cicibani, drugi

cicibani, dr

juniori B, drugi

juniori B, medalje i od četverca
 

Slike i komentar uz slike M.M.