Prethodno Umro Radovan Lipovšćak Sljedeće

Zagreb, 1. ožujak 2010.

U noći 27. veljače, umro je naš dugogodišnji veslač, svestrani sportaš i sportski radnik,

Radovan Lipovšćak

Rođen je 1924. u Zagrebu. Bio je svestran sportaš i svestran sportski radnik, izuzetno duhovit, neposredan, radišan. Sportom se počeo baviti 1932. kao član "Sokola" te je nastupao na sletovima te u gimnastici i atletici.  Uskoro se počinje baviti i umjetničkim klizanjem, pa veslanjem u "Gusaru", kasnije "Mladosti". Istovremeno je bio veslački i klizački natjecatelj, trener i funkcioner. S izgradnjom klizališta na Šalati potpuno se posvećuje klizanju. Postao je i klizački sudac, međunarodni pa vrhovni za ISU  (Međunarodna sklizačka organizacija) natjecanja  te je sudio na 13 svjetskih, 16 evropskih prvenstava, te na Olimpijskim igrama. Organizirao je velika međunarodna natjecanja u Zagrebu - Zlatnu piruetu, SP juniora, EP. Nagrađivan je brojnim domaćim i međunarodnim  priznanjima: Orden rada sa srebrnim vijencem, Ordenom Republike s brončanim vjencem, medaljom "Georg Hasler" (najveće odličje ISU),  ordenom Danice Hrvatske, nagrada "Franjo Bučar" za životno djelo.

Ispraćaj našeg istaknutog člana bit će u utorak, 2. ožujka u 10:50 u Krematoriju.


Umro je

Branko Štimac - Ćuki

Bio je uspješan veslač, skijaš, atletičar, ragbijaš. Godinama je u četvercu bez kormilara bio prvak države i uspješno nas je zastupao na Europskom prvenstvu. Veslao je i u osmercu. Bavio se i skijanjem, atletikom - bacanjem diska, a jedan je od osnivača ragbi kluba Mladost. Jedan je od najzaslužnijih pojedinaca za početak igranja ragbija na ovim prostorima.

Diplomirao je ekonomiju i bio je niz godina direktor Zagrebačkih parfumerija. Jedan je iz generacije koja se nije ustručavala prihvatiti bilo kojeg sporta, ali niti bilo kojeg posla, pa je studenskim danima uz studij radio i u ZET-u.

Pogreb našeg zaslužnog člana bit će u četvrtak, 4. ožujka u 13:30 na zagrebačkom Mirogoju.