Prethodno Ožujak - nastavak zime Sljedeće

Zagreb, 17. ožujka 2010. još malo o pripremama, kros škole veslanja

Iako je na pripremama bilo puno vjetra, plan je u potpunosti odrađen. Tri dana se radilo u teretani, jednom se po jakoj buri vozilo bicikle, inače se veslalo, a i daljinska je uspješno odrađena. Saznajemo da su skuleri vozili oko 500 metara više od rimenaša kako bi iskoristili najmirniji dio staze. Također, skuleri su startali na štopericu, dok su rimenaši startali odjednom. Bilo je taktiziranja stazom, neki su se probali sakriti od bure pa su veslali bliže obali; međutim, vjetar se na dijelu staze promijenio u zapadnjak pa se lukavstvo nije isplatilo.
pogled na utrku dvojaca (sa stranica VK Krke)

U subotu je u klubu održan kros Škole veslanja. Na slikama su svi i medaljaši u tri kategorije, djevojke, te mlađi i stariji dečki.  Uskoro mnogi od njih po prvi puta kreću na vodu.

 

Zagreb, 14. ožujka 2010.

Reprezentativci su 13. ožujka odveslali daljinsku regatu u Šibeniku, devet i pola kilometra od Mandaline do Zatona. U muškim skifovima dominirali su veslači skul četverca i skifa; pobijedio je Damir Martin ispred Valenta Sinkovića, Martina Sinkovića, Maria Vekića i Davida Šaina, a prvi za njima bio je Vedran Radonić. Marijan Filipović je bio trinaesti.

U dvojcima su i opet dominirali braća Skelini, ali ovaj puta u suparničkim dvojcima. Pobijedio je Siniša s Vitom Čavrljom ispred Nikše sa Silviom Šupićem, s razlikom jedva većom od sekunde. Naši Lenko Dragojević i Dražen Čulin bili su peti s minutom zaostatka. U dvojcu su nastupile i Maja Anić i Sonja Kešerac koje su za prvima zaostale oko pet i pola minute.

Pogledajte rezultate!

Istovremeno se u Puli veslala prva regata kupa Miljenko Finderle čije rezultate pogledajte ovdje!

 

Zagreb, 8. ožujka 2010.

Naši seniori reprezentativci, iako su odlazak na zimske pripreme odgodili za jedan dan zbog bure, još su uvijek prerano otišli na pripreme i uglavnom su u hotelu, " ... a vitar puše ..." Izvješća očekujemo na stranicama VK Krke, gdje možete pročitati i zanimljiva razmišljanja o našim zimskim olimpijcima.  U međuvremenu pogledajte dopunjene rezultate testiranja na ergometru na 6 km, te rezultate Otvorenog prvenstva Zagreba na veslačkim ergometrima 2000m za veslačice i veslače održanog 06.03.2010

Zimske uvjete iskoristili su skijaški trkači koji su u nedjelju 7. ožujka istrčali još jedan Maraton mira u Mrkoplju. Uz vijavicu i neočekivanu hladnoću, najbolji rezultat je ostvario Goran koji je stigao prvi u kategoriji preko 45 godina; kasnije smo čuli da je diskvalificiran jer je ove sezone nastupao i za seniore, da bi na kraju u službenim rezultatima osvanuo na četvrtom mjestu. Ukupno je nastupilo 8 članova HAKST Mladost.

Nismo bili jedini veslači na utrkama na skijama. Na Vasaloppetu u Švedskoj na utrci dugoj 90 km startalo je 16372 natjecatelja a nastupili su i Lassi Karonen i Olaf Tufte i obojica stigli u prve dvije stotine.

Race

Start No.

Name

Club

Place

Time

Vasaloppet

102

Lassi Karonen

Brudpiga RK

100

04:26:08

Vasaloppet

82

Olaf Tufte

Norway

179

04:36:26


Lassi Karonen i Olaf Tufte na supermaratonu u Švedskoj


priprema

mećava u ožujku


fažol, čaj i informatička podrška

Mrkopalj, Zagmajna, start maratona

 


Ivan pred bijatlonskom arenom

Goran u cilju


Ivan ulazi u cilj


Naši predstavnici, Ivan i Dražen,

Diego i Stipe


Joža


obiteljski ulazak u cilj, Stipe i Anja Radelić

čaj


Diego pred svojim rezultatom 1h20m


Gorazd ulazi u cilj
Hrvoje


otkapanje automobila