Ostale novosti

Natjecanja 2017.

Luzern 2017.

10. srpnja 2017.

10. 7. 2017.

Do pola staze braća su veslala snažno, tempom 36/37 no posada Novog Zelanda polako je odlazila. Nakon toga Valent je promijenio ritam i podigao broj zaveslaja na 39 te se razlika polko topila. U finišu na tempu 42 naš dvojac je sustigao Novozlanđane, ali je tada, nakon nekoliko zaveslaja petljanja, prije cilja usijedio rak. Odličn rezultat za pro veliko natjeanje u dvojcu bez. Na SP se u konkurenciji za medalje očekuje i posada Italije koja je ovdje nakon prvog dana i poraza od braće otkzala nastup.

 

LUZERN, 8. 7. 2017.

U Luzernu olimpijski pobjednici u 2x, braća Sinkovići, nastupaju u 2-. U prednatjecanju su uvjerljivo pobijedili ispred dvojca Italije, prvaka Europe. Danas su u polufinalu došli prvi ispred Francuske pobjednika prethodnog Svjetskog kupa i drugih na EP. Posada Italije je odustala nakon jučerašnje utrke te će braći u finalu glavni konkurenti biti novi dvojac Novog Zelanda, dvojac Nizozemske i Francuske. Na regati ne nastupa dobra posada Srbije. Valent dobro izdržava utrke, a uspješno ga krpa novi fizioterapeut, naš bivši veslač Tomislav Zalović.
Damir Martin je drugim mjestom u svojoj skupini izborio četvrtfinale, trećim mjestom u četvrtfinalu plasirao se u polufinale u kojem je bio šesti u svojoj skupini te se plasirao u B finale koje izgleda ipak neće veslati. U finalu će biti dobra utrka između Mansona, Syneka i ove godine odličnog Rodrigeza.

Vrijeme je bilo vruće uz nešto više od 10 sekundi kontra vjetra. Pred kraj regate zapuhao je sa vjetar (1xLM). Predvečer je pljusak ohladio Luzern, tako da se ujutro očejuje vrijeme ugodno za veslanje uz lagani kontra vjetar.

Prijenos je na Eurosportu, HTV-u i stranici www.worldrowing.com (dvojac u 10:33, skif  B finale u 9:30).

 

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.