Rekreacija

Rekreacija

10. studenog 2011.

U Mladosti postoji duga tradicija rekreacije. Prije nije bio običaj nakon seniorske karijere veslati kao veteran. Vjerojatno zbog malo čamaca koji su se čuvali samo za natjecatelje, veslači su postajali rekreativni tenisači, stolnotenisači i hakleri. Starijima su poznati turniri Savadon i Savaping. O tim turnirima i njihovim pobjednicima i gubitnicima pisati će Jožek (više kad ode u mirovinu) i možda još koji neotkriveni literarni talent. Oni koji su se nauživali umaranja na terenima sjeli su za stol i postali kartaši.

Danas postoji nekoliko rekreativnih grupa. Začudo najviše je veslača. Osim veterana koji su ipak svrstani među natjecatelje, postoji grupa pravih veslačkih rekreativaca.Tenisači su se izgubili, ali stol za stolni tenis je i dalje zauzet nakon treniga. Basket se igra povremeno, ali i tu ima pravih akcija.

 
 Desa zakucava s obje ruke,   Anga i Dugi zadivljeno promatraju

 

Najaktivniji i najdugovječniji kao skupina su hakleri. Kako je "webmaster" Jožek član te skupine i dosad je bilo podataka o njihovoj aktivnosti. Možda opet oživi i knjiga hakla.

 
 Akcija  

 

Zimi  je sve više skijaša trkača, čak smo osnovali i klub. Samo je snijega sve manje. Zato se ide na izlete najčešće u u Ravnu Goru ili Mrkopalj.