Ostale novosti

Natjecanja 2016.

Imamo olimpijske pobjednike!

26. srpnja 2016.

12. 8.2016.

Čestitamo Damiru na veličanstrvenoj utrci i osvojenom olimpijskom srebru!

 

11. 8. 2016.

Prva Hrvatska zlatna olimpijska medalja nakon Helsinkija i prva u povijesti kluba!!

Višegodišnja svjetska dominacija našeg dvojca na pariće okrunjena je i najvećim sportskim odličjem, zlatnom olimpijskom medaljom.

Koliko je ta medalja zaslužena govori i to što su braća i svjetski i evropski prvaci, pobjednici svjetskog kupa, prvi su dvojac na pariće koji je veslačku stazu izveslao za manje od šest minuta te su i svjetski rekorderi. Primjetno je i da su im se pojedine protivničke posade na velikim regatama uspijevale približiti na manje od sekunde. To je, međutim, na pojedinoj utrci uspijevalo samo po jednoj posadi, onoj koja ima „svoj dan“, koja je u top formi baš na toj utrci. U ovom finalu to je uspjelo Litvancima koji su i poveli na 1500 metara. Međutim, kao i sve druge do sada, braća su ih do cilja suvereno nadvladala. Moglo bi se reći da je prosječna visoka forma našeg dvojca viša od top forme bilo koje konkurentske posade na svijetu!

U ovu medalju ugrađeni su beskrajni sati teretane, ergometra, beskrajni kilometri na vodi, po kiši, snijegu, suncu, vjetru, valovima i bonaci, na biciklima, na skijama za trčanje, dugogodišnje traganje za najboljim zaveslajem, za najbolje podešavanje čamca, testiranja na KIF-u, planiranja, periodizacije, ... Važno je što ova medalja dolazi u ruke ne samo velikih sportaša, već i skromnih, plemenitih ljudi. O treneru Braliću je posebno lijepo i upućeno govorio sportski novinar i komentator Ćosić, a braća će i dalje dijeliti s nama klupske događaje, treninge, nogomete, veselice .

Čestitke braći, treneru, roditeljima, stručnom timu, klubu, upravi, suveslačima, podupirateljima, široj obitelji, klupskoj obitelji i veslačkoj hrvatskoj obitelji! Svi ćemo si rado pridijeliti po zrnce zasluge i puno, puno radosti i ponosa!

Video praćenja finala u klubu.

 

9. 8.2016.

I polufinale uspješno odveslano. Nenaviknuti na ovakav pritisak bilo je teško smireno pratitit utrku. Najvažnije da se braća bila staložena i s najbržim vremenom ušla u finale. U četvrtak u 15:24 kreće trka finala. Sretno!

Damir je svoju četvrtfinalnu utrku izveslao odlično i očekujemo siguran ulazak u finale. Čestitamo i Damiru.

 

10. 8. 2016.

Ostvarena je i 28. uzastopna pobjeda, ovaj put u jednoj od najvažnijih utrka, u polufinalu OI. Zašto jedna od najvažnijih - ukoliko se u polufinalu pogriješi tada je najbolji plasman 6. mesto. Kako je danas bilo gusto najbolji je dokaz neulazak u finale Njemačke i Novog Zelanda. U finalu su svi u utrci za medalju. Prema dosada pokazanom Martin i Valent su i dalje favoriti, ali su im opasno blizu Litva i Norveška.  

8. 8.2016.

U galeriji možete vidjeti i nekoliko fotografija s izleta veslača u društvu s Anom Marijom Garčević i AnomJelušić. 

 

7. 8. 2016.

Rodeo je za danas gotov. Uz dva stajanja i jedno opasno ispadanje vesla ostvarena je velika prendost. Čestitamo!

Na početku regate je sve izgledalo savršeno, bez vjetra i bez valića. No kad je krenuo Damir vjetar se već raspuhao. Damir je poveo, ali na sredini u velikim valovima malo je zapeo što je iskoristio Norvežan.

Zanimaju li vas ostale veslačke utrke kliknite na worldrowing.com . 

 

5. 8. 2016.

Sutra počinju Olimpijske igre, a odmah na početku veslaju obje naše posade. Prvi, u 14:20 (po našem vemenu)  vesla Damir Martin, a u 16:50 veslaju braća Sinković!

Konačno utrke naših možete pratiti na HTV-u!! 

Damir ima laku grupu. Zbog velikog broja samaca nositelji u prvoj utrci imaju samo zagrijvanje za prave utrke. Braća zbog samo 13 dvojaca na pariće odmah na početku imaju nešto ozbiljniju konkurenciju - Australiju, Srbiju i Francusku, no i njima ne bi trebalo biti teško ostvariti još jednu pobjedu. 

Što očekujemo od naših. Kako Damir prvi starta prvo o njemu. Ove godine je pokazao da pripada u sam vrh. Namučio je Mahea u finalu, pobijedio ga u polufinalu na Svjetskom kupu, a sve ostale je ove godine već pobijedio. Tako sada pripada u sam vrh, uz Ondreja Syneka i Mahea Drysdalea. Ako se prisjetimo prošlogodišnjeg finala ove godine nema dvaopasna konkurenta, oba su u dvojcu na pariće. Tufte je od početka ove sezone krenu u dvojcu na pariće, a Grsikonis je u dubl uskočio u zadnji trenutak. Imaj još odličnih samaca, Rodriguez, Campbell, Obreno, Shcharbachenia i niz mlađih.

U dvojcu na pariće sve je poznato, a to znači da jevelika gužva. Jedino je novo to što je Griskonis u dublu, a je li to ubrzalo ili usporilo prošlogodišnju srebrnu posadu Litve vidjet ćemo već sutra. Znamo da je konkurencija sve ove godine ujednačena. Novi Zeland, Litva, Njemačka, Norveška, Australija, Velika Britanija, Srbija, Francuska, Azerbejdžan i na kraju sezone uvijek dobra Italija utrkivat će se za medalje, a mi se nadamo da će to biti utrka za srebro i broncu.

 

3. 8. 2016.

Danas ponovo dva treninga bez odlaska u Selo. S jutrašnjim treningom je Brale zadovoljan, a to nije mala stvar. Poslijepodne se očekuje oluja pa će naši možda na manji izlet na Corcovado u organizaciji Ane Marije Garčević (ima Mladostaša i u MOC-u).

 

29. 7.2016.

Jučer je zbog jakog vjetra staza bila otvorena samo do 1000 m pa je bila velika gužva. Danas je vrijeme bolje te će se odradit dva treninga po planu, bez vraćanja u Olimpijsko selo. Dečki se navikavaju na smještaj, hranu i putovanje do staze. Od jačih posada do sada su stigli Litva i Azerbajdžan. U Litvi je velika izmjena, vesla Griskonis umjesto Mascinskasa Rolandasa koji je ozlijedio šaku (pao s bicikla). Brale ih je gledao i nije uzbuđen. Kako će izgledati u punoj brzini vidjet ćemo za osam dana. U samcu im nastupa mladi Nemeravicius. Jedan iskusni manje za Damšu. 

26. 7. 2016.

Stigli su u Rio. Valent malo kasni, ali ipak stiže na vrijeme. Smještaj je odličan (nema primjedbi), akreditacije obavljene, čamac sastavljen. Sljedećih devet dana slijedi aklimatizacija i navikavanje na uvjete na stazi. 

 

Vezana galerija