Članstvo

Članstvo

8. ožujka 2022.

U HAVK Mladost postoji nekoliko kategorija članova.

Redovni članovi su svi punoljetni članovi kluba koji su najmanje dvije godine bili u nekoj od sekcija kluba te potom zatražili upis u redovno članstvo, uz preporuku najmanje dva redovna člana (popis). Odluku o upisu donosi Upravni odbor. 

Ostali članovi su su samo članovi neke od sekcija. Razlika između redovnog člana i člana sekcije je u tome što  redovni članovi čine Skupštinu kluba te tako donose sve odluke o radu kluba, biraju i mogu biti izabrani u tijela upravljanja u klubu. Popisi natjecatelja nalaze se u grupi veslači.

Počasni članovi kluba su posebno zaslužni članovi kluba. U pravilu su to članovi koji su to zaslužili svojim dugogodišnjim radom u klubu ili su osvajači svjetskih ili olimpijskih medalja u seniorskoj konkurenciji, nakon prestanka natjecateljske karijere.

U grupi Istaknuti članovi pisat ćemo zanimljivosti o našim članovima koji se ističu i u drugim aktivnostima osim sportskih. Vjerojatno niste znalli da su članovi kluba bili Miroslav Krleža i akademik Andrija Mohorovičić, te još niz zanimljivih osoba. Ovaj osjetljiv zadatak preuzeo je Josip Justinić. Za sad prenosimo podatke sa starih stranica. Ukoliko znate nešto što mi ne znamo, napišite i bit će objavljeno.

Postoji i grupa prijatelja kluba koji nisu formalni članovi, ne veslaju, niti se rekreiraju u klubu, ali povremeno pomažu u radu kluba, često i više od mnogih formalnih članova.

 

Statut HAVK Mladost.

Kodeks.

Pravilnik o redovnom članstvu

Odluka o visini članarina

 

Ostali pravilnici nalaze se na stranici O klubu / Statut i pravilnici