Ostale novosti

Natjecanja 2017.

Svjetsko prvenstvo za seniore

23. rujna 2017.

 

Doček

Jučer rano poslije podne stiglli su veslači sa svjetskog prvenstva. Vidljivo zadovoljni izveslanim vremenom i osvojenom srebrnom medaljom Valent i Nikola ispričali su neke dojmove s prvenstva. Martin je s Manuelom ostao u SAD na tri tjedna odmora od veslanja. Damir i Luka su također zadovoljni dobro izveslanim utrkama. Doček je bio skroman, došli su članovi kluba, malo rodbine, ali nitko iz sportskih institucija.  

Podsjećamo na rezultate

 

Valent i Martin su osvojili srebro!

U uzbudljivoj i jako brzoj utrci braća su vodila posljednjih 1000 m. Talijani su ludim finišem s tempom 43 od 500 m, a na kraju i 46, uspjeli preteći Valenta i Martina za 0,34 s. Već na EP koje su Sinkovići zbog Valentove ozljede gledali na TV-u bilo je jasno da će Talijani biti teški protivnici. Najbolji komentar dali su sami.

Startne liste i rezultati

 

29. 9. 2017.

Luka je nakon jučerašnje spore vožnje u utrku B finala ušao relativnio odmoran te je vodio dobar dio utrke. Na kraju je bio dobar treći. Jučer su se u polufinalu mnogi potrošili do kraja, tako Poljak Mikolajczewski nije niti nastupio u B finalu, a Mađar Galambos, jedan od favorita prvenstva, došao je uvjerljivo posljednji. 

Damir je odlično veslao i zauzo drugo mejsto. U finalu u nedjelju bit će velika gužva i skoro svi mogu osvojiti bilo koju medalju. Prema do sada prikazanom Synek imam malu prednost, ali razlike su male. Barras, Rodriguez, Damir izgledaju kao oni koji mogu ugroziti Syneka. Manson se traži cijelo prvenstvo, a Naskeu izgleda nedostaje još koja godina treninga.

 

28. 9. 2017. 

Braća su još jednom odveslali izvrsno. Od početka su polako odlazili konkurenciji, a najveći razmak  bio je nakon 1500 m. Cijelu utrku držali su isti tempo 37  i utrku su završili bez dodatnog ubrzanja u finišu. To znači da još imaju rezerve koja će im dobro doći u finalu.

Luka ipak nije bio u formi za ulazak u A finale te će sutra u 15:05 veslati finale B. 

  

27. 9. 2017.

Luka je dobro odveslao četvrtfinale i završio kao treći iza Irca O'Donovan i Nijemca Wicherta. Polufinale vesla u četvrtak u 16:21, a grupa je izuzetno jaka.U četvrtfinalnim utrkama glavno iznenađenje je ničim izazvano prevrtanje Slovenca Rajka Hrvata 200 m prije cilja, u trenutku kad je sigurno vodio.
Damir je u četvrtfinalu veslao odlično i došao drugi iza Kubanca Rodrigueza, a ispred Novozelanđana Mansona koji je očito izvan forme (ako usporedimo njegove nastupe kroz sezonu) i Francuza Verhoevena. Još jednom odličnom utrkom Thomas Barras jedokazao da je jedan od favorita za podjelu medalja. Cijelu utrku je gurao Syneka i završio drugi sa zaostatkom od samo 0,6 sekundi. Damir polufinalnu utrku vesla u petak. Grupa je dobra, Damir, Britanac Barras i Nijemac Naske su favoriti za prolaz, ali i ostala trojica su jako blizu.

utra u 15:05 veslati finale B. 

 

24. 9. 2017.

Prvi dan svjetskog prvenstva prvo je Luka prošao prvi krug i kao četvrti u skupini ušao u četvrtfinale.

Zatim su Martin i Valent pokazali da su ponovo u vrhunskoj formi. Nakon odlične utrke i prvog mjesta u skupini s najbržim vremeneom od sve tri kvalifikacijske skupine jedva čekaju polufinale. Pobjednici prve skupine su Talijani, a treće Novozelanđani koje je dobro stisla posada Velike Britanije.

Damir je ubrzanjem na sredini staze odlučio utrku te je lako ušao u četvrtfinale. U ostalim utrkama kvalifikacija samaca jedino iznenađenje dogodilo se 6. skupini gdje je Thomas Barras iz Velike Britanije pobijedio favorita prvenstva Roberta Mansona. 

Zbirni rezultati.

 

23. 9. 2017.

U Sarasoti sutra počinje seniorsko svjetsko prvenstvo. Od hrvata nastupaju Martin i Valent Sinković, Damir Martin i Luka Radonić. Na Floridi su i treneri Nikola Bralić, Srećko Šuk i trener/izbornik Darko Mikšić. Stanje samaca ne znamo, ali nadamo se da su se uspjeli dobro pripremiti na posljednjim pripremama. Braća su odradila sve po planu i očekujemo utrke za medalju. Od posada koje su ove godine nastupile u dvojcu je bio najbolji Novi Zeland, zatim Italija, Francuska i Srbija. Nova posada je Velika Britanija kojoj ne znamo vrijednost. Staza je ogromna, dobro pripremljena i izgleda jednaka za sve pruge. Ima dosta mjesta i sve je dobro organizirano. Naši jedva čekaju početak utrka. 

 

Raspored utrka (vremenska razlika je 6 sati).

Startne liste i rezultati

 

Vezana galerija