Ostale novosti

Natjecanja 2018

Svjetsko prvenstvo za seniore 2018.

8. rujna 2018.

16. 9. 2018.

Danas su Martin i Valent izveslali najbolju trku u dvojcu bez kormilara i uvjerljivo osvojili zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu. To je prvi put u povijesti veslanja da je netko bio svjetski prvak u dvojcu na pariće i dvojcu bez kormilara. Utrku se može (i isplati) ponovo pogledati na www.worldrowng.com, a i naši mediji su se raspisali. Po njihovim riječima ovo im je bila najlakša utrka u dvojcu. Ono najteže odradili su na pripremama.

Već navečer su bili u Zagrebu gdje smo im u klubu priredili skroman doček koji je potrajao skoro do ponoći. Bralić se s ostatkom ekipe vraća u nedjelju.

14. 9, 2018.

Sigurnim veslanjem i vodstvom od početka utrke braća Sinković su ušli u finale. U finišu nisu trebali dizati tempo što znači da imaju još malo u rezervi. U drugoj grupi opet je bilo uzbudljivije. Česi, jedni od favorita prije prvenstva i Srbi nisu uspjeli ući u A finale. U toj grupi suparnike su iznenadili Španjolci. Finale je sutra u 10:46 po našem vremenu.

 

13. 9. 2018.

Još jedna odlična utrka dvojca bez. Prošli su u polufinale s najboljim vremenom. Skoro isti rezultat imali su Rumunji, ali u njihovoj četvrtfinalnoj grupi bilo je vatreno. Tamo Australci i Talijani nisu uspjeli proći u polufinale A/B.

Dvojac na pariće je na trku repesaža izašao zato što je morao proći kroz cilj. Znali su da u toj grupi ne mogu proći u polufinale A/B. Poslijepodne u poluzinalu C/D im se ta taktika isplatila te u subotu veslaju u C fin

 

12.9. 2018.

Nedjeljna utrka dvojca počela je kao u najboljim danima u dvojcu na pariće. Prvih 1000 m braća su proveslali za 3:03. U drugom dijelu su usporili i svejedno završili s najboljim vremenom kvalifikacija. Četvrtfinale je u srijedu u 15:14. 

Dvojac na pariće je skupinu prošao kao četvrti i sljedeću utrku u repesažu vesla sutra u 14:50. Neće im biti lako ući u polufinale. Prolaze prve dvije posade, a s njima su Francuzi, Rumunji, Slovenci i nešto lošiji Tajlanđani.

 

11. 9. 2018.

Nedjeljna utrka dvojca počela je kao u najboljim danima u dvojcu na pariće. Prvih 1000 m braća su proveslali za 3:03. U drugom dijelu su usporili i svejedno završili s najboljim vremenom kvalifikacija. Četvrtfinale je u srijedu u 15:14. Prva grupa četvrfinala je izuzetno jaka i jedna posada koja je očekivala utrku za A finale ostat će u C finalu. 

Dvojac na pariće je skupinu prošao kao četvrti i sljedeću utrku u repesažu vesla sutra u 14:50. Neće im biti lako ući u polufinale. Prolaze prve dvije posade, a s njima su Francuzi, Rumunji, Slovenci i nešto lošiji Tajlanđani.

 

U nedjelju počinje ovogodišnje svjetsko prvenstvo na kojem nastupaju dvije posade, braća Sinković u dvojcu bez i Luka Radonić s Lukom Baričevićem u dvojcu na pariće. Sve utrke možte pratiti na www.worldrowing.com..

U prvoj utrci dvojac ima lak posao jer prolaze četiri posade, a oni su najboja posada u grupi. Dvojcu na pariće će biti teže, jer prolazi samo prva posada, a ostali idu u repesaž. Kako do sjedeće utrke ima dosta vremena  za odmor, sigurno će obje posade mogu veslati punom snagom.

Startne liste i rezultati 

 

Vezana galerija