Ostale novosti

Proslavljena pobjeda braće Sinkovića na Svjetskom prvenstvu i 115 godišnjica osnutka HAŠK-a

Dvije proslave: braća Sinković svjetski prvaci i u 2-, te 115. godišnjica osnutka HAŠK-a

11. studenog 2018.

Klupska proslava

U petak, 2. studenog, uoči međunarodne daljinske regate, u šatoru pred klubom proslavljena je pobjeda braće Sinkovića na svjetskom veslačkom prvenstvu i u novoj disciplini, dvojcu bez kormilara.

Uz iće i piće, te tamburaše i projekciju pobjede na Europskom i Svjetskom prvenstvu koje su komentirali akteri družili su se veslači, prijatelji i obitelji. Više slika pogledaj u galeriji Darka Zibara!

 

Proslava 115. godišnjice HAŠK-a

U utorak, 6. studenog, na dan osnutka HAŠK-a, u Velikoj vjećnici Gradske skupštine proslavljena je 115. obljetnica djelovanja ovog društva sportskih klubova. Uz prisustvo izaslanika predsjednice Republike, vlade, sabora i gradskih vlasti, rektora Zagrebačkog sveučilišta te predstavnika sličnih sportskih društava iz Evrope, redali su se govori, podjele nagrada, glazbene točke.

Trofej Mladosti za 2017. godinu naš, veslački klub, dobio je u tri kategorije: za najbolju mušku ekipu - braća Sinković, kao najbolji klub, te nagradu za životno djelo - Nikola Bralić.

Zlatnu značku HAŠK-a dobili su naši najstariji veslači, Ivka Neralić, Božena Milić, Miroslav Rup, Jaromir Vukšić, Ico Ulrich i Nino Janson, te prvi svjetski prvak iz našeg kluba, ratni vojni invalid, Mario Filipi.

Druženje je nastavljeno uz domjenak u palači Dverci. U opuštenoj, veseloj atmosferi, u krasnom ambijentu, prepoznavali su se (i neprepoznavali) sportaši svih generacija i svih sportova HAŠK-a, te smo se svi još jednom osjećali, kako priliči članovima Mladosti, mladi!

 

Vezana galerija