Ostale novosti

Nenad Pataky

Umro Nenad Pataky

3. ožujka 2019.

U Ljubljani, 1. ožujka, u 74. godini života umro je

Nenad Pataky 

Nenad Pataky bio je u posadi osmerca podmladak Mladosti, koji je od 1961. do 1965. godine u bivšoj Jugoslaviji pobjeđivao na svim regatama. Veslači, izrazito različiti po visini, korpulenciji, naoko i po snazi, ali jednako odlučni, hrabri, predani u natjecanju. Većina iz iste gimnazije, pa kasnije s istog - elektrotehničkog fakulteta. I većina istovremeno prestaje veslati, ali ostaju u čvrstom prijateljstvu. Desetljećima se sastaju, dijele novosti, radosti i tuge. Jedan od pokretača, tvorca ozračja tog osmerca bio je Nenad.

Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu. Uvijek spreman na nove izazove mijenjao je i zaposlenja i mjesta. Radio je kao srednjoškolski profesor u Novoj Gradiški, hardverski inžinjer u njemačkoj firmi, voditelj odjela u ljubljanskoj Elektrotehni, direktor sektora u Mercatoru, voditelj prodaje u IPS-u, a istovremeno ili u međuvremenu je radio i kao konobar, barmen, svjetski putnik, novinar, fotograf, ... Objavio je niz članaka i fotografija u ljubljanskom Delu, u časopisu slovenskih željeznica, te autobiografsku knjigu.

Koliko je Nenad bio omiljen i kako su ga doživljavali suveslači, svjedoči obavijest koju smo dobili od njegovog suveslača Vedrana: 

Dragi prijatelji veslači !

Jučer prije podne, u bolnici u Ljubljani, preminuo je Nenad Pataky.

E, naš dragi Patak, uvijek si bio veliki borac, vjerovao sam i nadao se da ćeš i opaku bolest pobijediti! Proveli smo jako lijepu mladost, u školi i fakultetu, i naročito u HAVK Mladosti. Polako, posada osmerca seli se u neke druge, uvijek mirne vode.

Danas bi Nenad imao rođendan, 74 godine.

Iskrena sućut obitelji!

Počivao u miru!

Nenadov sprovod bit će u Ljubljani, u četvrtak, 7.3. u 11.30 na groblju Žale, kapela svetog Antuna.

 

 

Vezana galerija

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.