Ostale novosti

Natjecanja 2019.

Europsko sveučilišno veslačko prvenstvo

10. rujna 2019.

Sveučilišno europsko prvenstvo prošli tjedan održalo se u Švedskoj u studentskom gradu Jönköping. Vrijeme nam nije bilo povoljno zbog jakog vjetra i velikih valova, a sunce i kisa izmjenjivalo se svako malo. Konkurencija je bila jaka, zato su naše posade imale odlične trke.
Nasi dečki Tomislav Šain i Luka Baričević doveslali su do 2. mjesta iako su vodili gotovo do samog kraja, ali valovi i jak vjetar su bili  otežavajući faktor.
Katarina Lara Žaja veslala je u četvercu skul sa Ivanom Vilenicom, Elom Gračan i Lenom Suzić. Nakon odrađene trke za staze u finalu im je 3. mjesto izmaklo za lopticu.
Marko Ukropina bio je dio cetverca bez u kojem su još veslali Mihael Girotto, Petar Taljić i Luka Mandić. Odličnom trkom i drugim mjestom plasirali su se direktno u finale gdje su zauzeli peto mjesto.
Moje trke su bile uvijek neizvjesne zbog staze koja je ispod mosta vrtlozila sa čime se nisam najbolje snašla te bih gubila pravac. U finalnoj trci zauzela sam 5. mjesto iako sam kroz cijelu trku (do mosta:) bila 2. Marko Pap je odradio odlične trke u skifu, lavovski se borio i zauzeo 6. mjesto u finalu B.

Švedska nam je bila odlično iskustvo za veslanje po jakom vjetru i valovima, svi smo zatvorili sezonu odličnim trkama.

Čestitamo i ostalim posadama iz Hrvatske na uspješnim nastupima.

VP

 

Rezultati