Ostale novosti

Treninzi

Treninzi - COVID-19

13. ožujka 2020.

16. veljače 2021.

Prije dolaska u klub pročitajte Preporuku, a ovdje će se posebno istaknuti novosti s obzirom na prethodne mjere:
  • Treninzi odnosno športsko-rekreativne aktivnosti smiju biti održane samo sukladno rasporedu:
vrijeme kategorija
6 - 8 rekreacija i veterani
8 - 11 natjecatelji prema popisu trenera
11 - 15 rekreacija, studenti i veterani
15 - 19 natjecatelji prema popisu trenera
19 - 21 Škola veslanja - samo prizemlje
19 - 22:30 rekreacija, veterani - samo kardio
21 - 22:30 studenti - samo prizemlje

  • Teba osigurati najmanje 20 m2 bruto površine po osobi.  
prizemlje - ukuno 12 osoba
kardio - ukupno 5 osoba
 
  • Evidencija prisutnosti je i dalje obavezna, popis je na stolu u teretani u prizemlju. Nije potrebno upisivati brojeve telefona jer sve podatke imamo u tajništvu.
  • Nakon treninga ili športsko-rekreativne aktivnosti korisnici ili športaši ne zadržavaju se u prostorima dulje nego što je potrebno.
  • Ne koristite tuševe.
Na Jarunu se krećite oprezno i bez ometanja radosva jer se krećemo po gradilištu. Ukoliko bude problema izvođač može zabraniti ulaz unutra ograđenog dijela.
Upravni odbor  

 

14. veljače 2021.

Nova odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske je potpuno nedefinirana. Čekamo dalje upute jer ne znamo što znači:  " - strogo pridržavanje protuepidemijskih mjera u teretanama i fitness centrima". 
Na Jarunu nema ograničenja jer je sve vani (ima ona stavka o obaveznim maskama ako je udaljenosti manja od 1,5 metra). 
Obavezno je upisivanje u knjigu vožnje koja se nalazi u vanjskom hangaru, a služi i za praćenje prisutnosti radi epidemioloških mjera. 
Molimo sve članove kluba za pridržavanje objavljenih mjera. 
 
Upravni odbor 

 

27. studenog 2020.

Radi epidemioloških mjera Vlade Republike Hrvatske propisanih od 28. 11. do 21. 12. 2020. obustavljamo treninge svih veslača osim sportaša I., II., III. kategorije.
Molimo sve ostale članove kluba i studentskih sekcija za pridržavanje objavljenih mjera.

 

20. studenog 2020.

Poštovani članovi kluba,
od danas su nam svi treneri u samoizolaciji ili čekaju nalaze testiranja te zbog toga do izlaska trenera iz izolacije prekidamo s treninzima za kadete, juniore B i juniore A u klubu i na Jarunu.
Molimo seniore i veterane da dolaze u Klub samo u terminima prema rasporedu te da pri dolasku poštuju pravila nošenja maski i distanciranja. Kad se radi u zatvorenom prostoru, neka se maksimalno razmaknu jedan od drugog i prostor čim više provjetrava. Svlačionice koristiti obavezno s maskom na licu i čim kraće se tamo zadržavati po mogućnosti bez priče.
Škola veslanja i studenti za sada treniraju po planu u svojim terminima.
Upravni odbor

 

13. svibnja 2020.

Molimo članove da prije treninga prouče odluku i upute koje su dobili na adresu e-pošteda te da se istih strogo pridržavaju. Obavezan je upis u knjigu vožnje prije svakog izlaska u čamac. Ovo vrijedi za sve kategorije veslača, od kadeta do veterana. Nema iznimke i ne smije biti propusta niti pogrešnog unosa.

Privremeni popis za veslanje na Jarunu (14. 5. 2020.). Škola veslanja

Pravila za treninge prema preporukama HZJ na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

 

 

12. svibnja 2020.

Nakon današnjeg sastanka Stručno programskog povjerenstva VSZ-a dogovoreni su detalji oko treninga na Jarunu. Molimo članove da prouče odluku i upute koje su dobili na adresu e-pošteda te da se istih strogo pridržavaju. Obavezan je upis u knjigu vožnje prije svakog izlaska u čamac. Ovo vrijedi za sve kategorije veslača, od kadeta do veterana. Nema iznimke i ne smije biti propusta niti pogrešnog unosa.

Pravila za treninge prema preporukama HZJ na otvorenom 

 

10. svibnja 2020.

Čekali smo današnju konferenciju za tisak Nacionalnog stožera civilne zaštite i konačno smo dočekali odluku da se od sutra dopuštaju treninzi na otvorenom, a od srijede i u zatvorenim prostorima. Trenutno proučavamo epidemiološke preporuke koje su upravo objavljene na stranicama HZJZ i do kraja dana ćemo napisati pravila rada u klubu. Za Jarun mi nismo nadležni, odgovorni će se sastati tek sutra. Kada će donijeti pravila ne zna se. Jasno je da ćete morati dolaziti u unaprijed dogovorene termine i pridržavati se propisanih pravila.

 

6. svibnja 2020.

HZJZ je objavio Preporuku o načinu stavljanja u funkciju ... HZJZ . Još nije jasno za veslanje znači li to da se može veslati u samcu ili i u osmercu.

Danas se očekuje konačna uputa po sportovima iz Središnjeg državnog ureda za šport, a zatim će Stručni odbor kluba objaviti način treninga za sve članove na Jarunu i u klubu.

Ostanimo oprezni.

 

4. svibnja 2020.

Dragi članovi kluba, nakon današnje (4. svibnja) konferencije za tisak Nacionalnog stožera civilne zaštite i izjave da se dopušta rekreativno bavljenje sportom na otvorenom, kontaktirali smo VSZ i HVS te smo dobili informaciju da se pravila popuštanja usklađuju te da će uskoro biti objavljena. Čim ista budu dostupna objavit ćemo ih ovdje i na www.mladost.hr. Jarun je još uvijek zatvoren za trening osim za I. i II. kategoriju. U klubu će vjerovatno biti dozvoljen trening na otvorenom, ali se neće smjeti koristiti teretana, veslaonica i svlačionice. Još malo trčite, vozite bicikle i ergometre. Uskoro se vidimo na vodi.

 

28. 4. 2020.

U ponedjeljak su braća Sinković izašla na vodu i to je bio medijski najpraćeniji veslački trening u Hrvatskoj. 

Za to vrijeme treneri marljivo uređuju klub i okoliš, te prate rad svojih veslačica i veslača na daljinu. Radi i Škola Veslanja.

Uskoro očekujemo postepeno uključivanje svih članova u trening, najvjerovatnije od 11. svibnja, ali pod posebnim uvjetima koji su se počeli dorađivati. 

 

23. travnja 2020.

Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku da od ponedjeljka smiju trenirati sportaši I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima. To znači da od naših mogu trenirati samo Valent i Martin Sinković. 19. travnja Vlada je donijela odluku da se produžuje zabrana korištenja otvorenih sportskih igrališta do 4. svibnja. Nadamo se da će nakon toga biti moguć izlazak na vodu i ostalima uz pridržavanje propisanih mjera. 

Do tada će treneri srediti klub i pripremiti i hangar na Savi, tako da rasteretimo Jarun. Razmišljamo o modelima treninga u skifovima i dvojcima. Do tada se moramo snalaziti trčanjem, vožnjom bicikala i ergometrima tko ima. 

 

12. travnja 2020.

Odgađaju se Olimpijske igre na godinu dana!

HOO

 

Nadamo se da ćemo se uskoro vratiti treninzima, ali do odluke Nacionalnog stožera o prekidu mjera zaštite drži razmak ili još bolje OSTANI DOMA! 

 

23. 3. 2020.

Jučerašnji potres na prvi pogled nije oštetio klub, tako da ćemo se imati gdje vratiti. "Kućni" statičar Stipe je provjerio sve i kaže da nema oštećenja.

Peti dan od prekida treninga u klubu stižu rezultati treninga po stanovima i kućama. Onima koji su najviše trenirali do sada treneri su podijelili ergometre. Očekujemo da neće skupljati prašinu, jer bilo je više zainteresiranih od ergometar na raspolaganju. Ostali, od Škole veslanja do veterana, snalaze se kako mogu. 

 

18. ožujka 2020.

PREKIDAJU SE SVE SPORTSKE AKTIVNOSTI U KLUBU OD 19. OŽUJKA DO ODLUKE NACIONALNOG STOŽERA ZA CIVILNU ZAŠTITU

Upravni odbor Hrvatskog akademskog kluba Mladost

 

 

14. 3. 2020. 

Preporuka za trenige za vrijeme trajanja epidemije COVID-19

 

Priopćenje Povjerenstva za zdravstvenu skrb HVS

14. ožujka 2020.

Poštovane veslačice i veslači

Do sada je rizik infekcije korona virusom u Hrvatskoj bio mali, ali se očekuje da bi od idućih bi dana mogao biti realan.
Korona virus ili Covid19 uzrokuje bolest sličnu gripi, ali s većom tendencijom zahvaćanja pluća. U mladih i inače zdravih je bolest obično blagog toka i prolazi bez posljedica. U starijih ili dodatno bolesnih osoba bolest uzrokovana korona virusom može biti ozbiljna i zahtijevati liječenje u intenzivnim jedinicama uz upotrebu aparata za disanje, a može završiti i smrtnim ishodom.

Infekcija se prenosi uobičajenim kontaktom, dakle kapljičnim prijenosom i dodirom. Moguć je i prijenos preko predmeta koji su nedavno, unutar nekoliko sati, bili kontaminirani i na kojima se nalazi virus (kvake, bankomati, zvona, sprave koje se zajednički koriste …itd).

Zadatak je svih odgovornih građana da maksimalno smanje rizik prijenosa virusa, kako bi se usporilo njegovo širenje. Prebrzo širenje virusa dovodi do istovremenog obolijevanja velikog broja ljudi, što je veći problem nego ako se epidemija širi sporije. Zato nam je svima u interesu zaustavljanje ili smanjenje brzine širenja epidemije kako bi se izbjegla situacija u kojoj se radi ograničenja zdravstvenih resursa ne bi moglo svim ugroženima jednako kvalitetno pomoći.

Stoga vam savjetujemo da smanjite kontakt s drugim ljudima na najveću moguću mjeru, izbjegavate boravak u zatvorenom prostoru s drugim ljudima, izbjegavate rukovanje, komunikaciju bez udaljenosti od druge osobe od barem 2 metra, javni prijevoz i slično.

Često perite ruke sapunom u toploj vodi ili ih dezinficirajte alkoholom, osobito nakon mogućeg rizičnog kontakta. Najbolje je da se ponašate tako kao da sami imate virus, a ne želite ga prenijeti drugima, ili da pretpostavite da osobe s kojima ste u kontaktu imaju virus koji vam mogu prenijeti.

U mladih i zdravih virus može biti prisutan bez pojave bolesti, te su oni neko vrijeme mogući izvor širenja virusa, a da toga nisu svjesni. Važno je da prekinete fizički kontakt s članovima obitelji i drugima koji pripadaju ugroženoj skupini za razvoj težeg oblika bolesti, a to su stariji i inače bolesni.

Za održavanje komunikacije koristite telefone i druge oblike komunikacije koja nije direktna. Savjetujte starijima da ne izlaze iz kuće, osobito da se ne okupljaju, omogućite im dostavu neophodnog bez izravnog kontakta uz provođenje mjera zaštite.

Boravak na otvorenom prostoru nije rizičan, te se može nastaviti s treniranjem veslanja, po mogućnosti u manjim disciplinama, ili s drugim oblicima treninga na otvorenom. Izbjegavajte okupljanje u klubu, svlačionici, a ako trenirate u zatvorenom onda neka treninzi budu pojedinačni, a nakon upotrebe sprava treba ih prebrisati otopinom za dezinfekciju koja uništava korona virus.

U slučaju pojave povišene temperature potrebno je privremeno prekinuti s treningom, te se obratiti medicinskoj službi u skladu s preporukama u vašem mjestu prebivanja. Ukoliko vam se odredi karantena ili samoizolacija potrebno je dosljedno se pridržavati uputa bez iznimaka.

Ispred povjerenstva za zdravstvenu skrb
Prof. dr. sc. Radovan Radonić


13. 3. 2020.

HAVK Mladost obustavlja do daljnjega rad Škole veslanja i kadeta.

HAVK Mladost obustavlja do daljnjega rad Škole veslanja i kadeta.

Uz pridržavanja preporuka Središnjeg državnog ureda za šport treneri su dobili uputeTomislava Smoljanovića sukladne preporukama iz priopćenja HVS-a, o organizaciji treninga u manjim posadama, po mogućnosti na otvorenom prostoru, ne u isto vrijeme te bez zadržavanja i druženja prije i nakon treninga. Veslači trebaju slijediti upute trenera.Pratimo odluke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu i ostalih nadležnih institucija te ćemo vas o svim izmjenama uputa obavijesti u najkraćem roku ovdje Facebook profilu.

Pratimo odluke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu i ostalih nadležnih institucija te ćemo vas o svim izmjenama uputa obavijesti u najkraćem roku ovdje Facebook profilu.

 

Vezana galerija

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.