Veslači

Treninzi

Treninzi za vrijeme epidemije COVID-19

13. ožujka 2020.

23. 3. 2020.

Jučerašnji potres na prvi pogled nije oštetio klub, tako da ćemo se imati gdje vratiti. "Kućni" statičar Stipe je provjerio sve i kaže da nema oštećenja.

Peti dan od prekida treninga u klubu stižu rezultati treninga po stanovima i kućama. Onima koji su najviše trenirali do sada treneri su podijelili ergometre. Očekujemo da neće skupljati prašinu, jer bilo je više zainteresiranih od ergometar na raspolaganju. Ostali, od Škole veslanja do veterana, snalaze se kako mogu. 

 

18. ožujka 2020.

PREKIDAJU SE SVE SPORTSKE AKTIVNOSTI U KLUBU OD 19. OŽUJKA DO ODLUKE NACIONALNOG STOŽERA ZA CIVILNU ZAŠTITU

Upravni odbor Hrvatskog akademskog kluba Mladost

 

 

14. 3. 2020. 

Preporuka za trenige za vrijeme trajanja epidemije COVID-19

 

Priopćenje Povjerenstva za zdravstvenu skrb HVS

14. ožujka 2020.

Poštovane veslačice i veslači

Do sada je rizik infekcije korona virusom u Hrvatskoj bio mali, ali se očekuje da bi od idućih bi dana mogao biti realan.
Korona virus ili Covid19 uzrokuje bolest sličnu gripi, ali s većom tendencijom zahvaćanja pluća. U mladih i inače zdravih je bolest obično blagog toka i prolazi bez posljedica. U starijih ili dodatno bolesnih osoba bolest uzrokovana korona virusom može biti ozbiljna i zahtijevati liječenje u intenzivnim jedinicama uz upotrebu aparata za disanje, a može završiti i smrtnim ishodom.

Infekcija se prenosi uobičajenim kontaktom, dakle kapljičnim prijenosom i dodirom. Moguć je i prijenos preko predmeta koji su nedavno, unutar nekoliko sati, bili kontaminirani i na kojima se nalazi virus (kvake, bankomati, zvona, sprave koje se zajednički koriste …itd).

Zadatak je svih odgovornih građana da maksimalno smanje rizik prijenosa virusa, kako bi se usporilo njegovo širenje. Prebrzo širenje virusa dovodi do istovremenog obolijevanja velikog broja ljudi, što je veći problem nego ako se epidemija širi sporije. Zato nam je svima u interesu zaustavljanje ili smanjenje brzine širenja epidemije kako bi se izbjegla situacija u kojoj se radi ograničenja zdravstvenih resursa ne bi moglo svim ugroženima jednako kvalitetno pomoći.

Stoga vam savjetujemo da smanjite kontakt s drugim ljudima na najveću moguću mjeru, izbjegavate boravak u zatvorenom prostoru s drugim ljudima, izbjegavate rukovanje, komunikaciju bez udaljenosti od druge osobe od barem 2 metra, javni prijevoz i slično.

Često perite ruke sapunom u toploj vodi ili ih dezinficirajte alkoholom, osobito nakon mogućeg rizičnog kontakta. Najbolje je da se ponašate tako kao da sami imate virus, a ne želite ga prenijeti drugima, ili da pretpostavite da osobe s kojima ste u kontaktu imaju virus koji vam mogu prenijeti.

U mladih i zdravih virus može biti prisutan bez pojave bolesti, te su oni neko vrijeme mogući izvor širenja virusa, a da toga nisu svjesni. Važno je da prekinete fizički kontakt s članovima obitelji i drugima koji pripadaju ugroženoj skupini za razvoj težeg oblika bolesti, a to su stariji i inače bolesni.

Za održavanje komunikacije koristite telefone i druge oblike komunikacije koja nije direktna. Savjetujte starijima da ne izlaze iz kuće, osobito da se ne okupljaju, omogućite im dostavu neophodnog bez izravnog kontakta uz provođenje mjera zaštite.

Boravak na otvorenom prostoru nije rizičan, te se može nastaviti s treniranjem veslanja, po mogućnosti u manjim disciplinama, ili s drugim oblicima treninga na otvorenom. Izbjegavajte okupljanje u klubu, svlačionici, a ako trenirate u zatvorenom onda neka treninzi budu pojedinačni, a nakon upotrebe sprava treba ih prebrisati otopinom za dezinfekciju koja uništava korona virus.

U slučaju pojave povišene temperature potrebno je privremeno prekinuti s treningom, te se obratiti medicinskoj službi u skladu s preporukama u vašem mjestu prebivanja. Ukoliko vam se odredi karantena ili samoizolacija potrebno je dosljedno se pridržavati uputa bez iznimaka.

Ispred povjerenstva za zdravstvenu skrb
Prof. dr. sc. Radovan Radonić


13. 3. 2020.

HAVK Mladost obustavlja do daljnjega rad Škole veslanja i kadeta.

HAVK Mladost obustavlja do daljnjega rad Škole veslanja i kadeta.

Uz pridržavanja preporuka Središnjeg državnog ureda za šport treneri su dobili uputeTomislava Smoljanovića sukladne preporukama iz priopćenja HVS-a, o organizaciji treninga u manjim posadama, po mogućnosti na otvorenom prostoru, ne u isto vrijeme te bez zadržavanja i druženja prije i nakon treninga. Veslači trebaju slijediti upute trenera.Pratimo odluke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu i ostalih nadležnih institucija te ćemo vas o svim izmjenama uputa obavijesti u najkraćem roku ovdje Facebook profilu.

Pratimo odluke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu i ostalih nadležnih institucija te ćemo vas o svim izmjenama uputa obavijesti u najkraćem roku ovdje Facebook profilu.

 

SKUPŠTINA HAVK MLADOST JE ODGOĐENA DO DALJNJEGA

Više

Kalendar natjecanja u 2020. godini

Kalendar HVS-a i FISA-e.