Ostale novosti

Umro Zlatko Smoljan

Umro Zlatko Smoljan

28. studenog 2020.

24. studenog 2020., u 78. godini života umro je naš veslač

Zlatko Smoljan

prvi štroker posade osmerca podmladka Mladosti koji je od 1961. do 1965. godine pobjeđivao na svim domaćim regatama.

Osim po uspjesima osmerac je zapamćen po izrazitom zajedništvu njegovih veslača. Kad su se pojavljivali na pobjedničkom postolju, a pojavljivali su se redovito, uvijek su izazivali čuđenje promatrača. Bili su vrlo različitog stasa i korpulencije za veslače iste momčadi. Treneri su tvrdili kako ovaj osmerac dokazuje da je od fizičke ujednačenosti momčadi važnije zajedništvo, međusobno povjerenje i predanost istom cilju. Većina članova osmerca pohađala je istu školu, Križanićevu II. gimnaziju i većina je prestala veslati po završetku srednje škole. Međutim, i nadalje su se desetljećima  sastajali, dijeleći novosti, radosti i tuge.

Jedan od najzaslužnijih za takovo ozračje u osmercu bio je Zlatko Smoljan. To svjedoče i oproštajne riječi suveslača, Vedrana Klepca:

Dragi prijatelji veslači! Bolno i jako žalosno! 

Kad sam 1960. došao u klub, i poslije postao član posade osmerca, Zlatko nam je bio štroker. Bio je više od kapetana momčadi, bio nam je pravi prijatelj, stariji brat koji nas je čuvao i podučavao.

Gore u mirnim vodama već te čeka većina posade pobjedničkog osmerca, a i ja ću, čuvajte mi moje mjesto....

Dragi Zlatko, počivao u miru Božjem i neka ti bude laka hrvatska zemlja!

Sa tugom i poštovanjem, Vedran (Mali)

Zlatko je ostao u sportu i poslije veslanja, kao sportski radnik u hokeju na ledu. Bio je predsjednik Hokejaškog kluba Mladost, a radio je i u Hrvatskom savezu hokeja na ledu. 

Zbogom Zlatko, a iskrena sućut obitelji!

 

Vezana galerija

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.