Ostale novosti

Obavijest o smrti

Umro Boris Ušćumlić

20. siječnja 2021.

U ponedjeljak 18. siječnja 2021., u 73. godini života, iznenada je umro naš veslač

Boris Ušćumlić

Šezdesetih je godina veslao u dvojcu i  četvercu s kormilarom. U juniorskom dvojcu postavio je rekord staze u Jajcu na 1500 metara. Rekord su tek nakon nekoliko godina oborili budući svjetski prvaci, također veslači iz našeg kluba.

Pamtimo ga kao izrazito društvenog i širokogrudnog čovjeka, uvijek spremnog pomoći. Bio je među prvima koji su 1964. godine za vrijeme katastrofalne poplave u Zagrebu došli u klub i spašavali čamce i klupsku opremu. Zimi se nedjeljom uobičajeno trčalo na Sljeme, a često su se nosile i jedine skije - Borisove - na kojima je dobar dio njegove generacije prvi puta okusio skijanje. Veslačku karijeru završio je na sebi svojstven način: po završetku svoje zadnje natjecateljske godine odveo je veslače svoje generacije na jednomjesečno ljetovanje u obiteljsku vikendicu na moru.

Njegovo nesebično djelovanje prepoznato je u klubu te je izabran u upravni odbor kao tada njegov najmlađi član. Iako je završio studij kemije, prepoznavši tada nadolazeće tehnološke promjene, počeo je raditi sa računalima, a uskoro osnovao i vlastitu, vrlo uspješnu informatičku firmu.

Ispraćaj dragog nam pokojnika bit će u četvrtak 21. siječnja 2021. u 15:20 sati u krematoriju Zagreb na Mirogoju.

Počivao u miru! Njegovoj obitelji izražavamo duboku sućut!

 

Vezana galerija

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.