Ostale novosti

Obavijest o smrti

Umro Mijo Grudenić - Grga

19. travnja 2021.

U petak, 16. travnja 2021. iznenada je, nakon kratke i teške bolesti, u 74. godini života, umro

Mijo Grudenić - Grga

naš veslač, uzoran sportaš i čovjek.

Veslati je počeo ranih šezdesetih godina. Uskoro je iz škole veslanja ušao u regatni trening te je veslao u tada najboljim klupskim posadama podmlatka, pa je uskoro postao prvak države.u osmercu.

Bio je nenametljiv, skroman, uvijek nekako u pozadini, a u prvom planu kad se nešto trebalo napraviti, bilo za klub, bilo za pojedinca. Izuzetno smo cijenili njegov pošten odnos prema ljudima, starijima i mlađima, prema svojim obavezama, prema radu. Iste osobine resile su ga i u u čamcu, uvijek u "motoru", nikad se ne žaleći na težinu treninga. Iako je smatran jednim od boljih veslača, i po snazi, izdržljivosti i tehnici, tek smo na zimskim pripremama u Visokim Tatrama shvatili s kim veslamo. Naime, tadašnji trener prof. Laštovica, uveo je novosti u trening, među ostalim i trčanje po snijegu s dodatnim opterećenjem; Grga, ne samo da je odskočio od svih nas, već je pokazao da je trčeći s opterećenjem bio brz kao i bez opterećenja, dakle nevjerojatna kombinacija snage, izdržljivosti, eksplozivnosti i koordinacije!

Kao vrhunski sportaš za vrijeme odsluženja vojnog roka dodijeljen je sportskoj četi u Splitu, gdje je postizao izvrsne rezultate veslajući u raznim disciplinama.

Nakon što je prestao veslati, dugo ga nismo vidjeli, da bi nas zadnjih godina razveselio češćim dolascima na klupske događaje. Zanimljivo je prepričavao zgode iz mladih dana i duhovito komentirao sličnosti i razlike među generacijama veslača.

Posljednji ispraćaj bit će u srijedu, 21.4.2021. u 10:50 na zagrebačkom groblju Miroševac.

Izražavamo sućut obitelji i dijelimo njihovu tugu!

Zbogom Grga!

 

Vezana galerija