Ostale novosti

Natjecanja 2021.

Svjetski kup u Zagrebu

29. travnja 2021.

1. 5. 2021.

Dvojci prvi na prvom Svjetskom kupu u Zagrebu!
 
Prvo su sestre Jurković bile prve, a zatim su i braća Sinković odveslali u svom stilu i bez problema osvojili prvo mjesto.
Slijedeća naša posada je bio četverac bez kormilara koji je odlično odveslao utrku i osvojio treće mjesto.  
Na kraju nas je Damir Martin razveselio osvojenom medaljom i još jednom odličnom utrkom.
Šteta što su zbog pandemije tribine bile prazne, a i nedostajalo je dosta reprezentacija. Zagreb je ponovo domaćin Svjetskom kupu 2023. Nadamo se da će do tada i ova kriza proći. 
 
 
 

30. 4. 2021.

NOVO!
 
FISA je odlučila da su finalne utrke sutra od 13!


Braća su u Time Trails utrci bili najbrži, a drugi su bili Damir Martin i četverac bez kormilara što im u slučaju nejednakih uvjeta sutra osigurava bolju stazu.

29. 4. 2021.

1. regata Svjetskog kupa u 2021. godini održat će se po prvi puta u Hrvatskoj, u Zagrebu na Jarunu. Obnova objekata i staze trajala  je do samog početka natjecanja koja počinju sutra ujutro utrkama.

Sve utrke predntjecanja bit će održane kao Time Trials, a to znači da će se veslati u istoj stazi jedna posada za drugom u određenim vremenskim razmacima, a poredak će se ustanoviti prema izveslanim vremenima. FISA svake godine na prvom Svjetskom kupu  utrke prednatjecanja provodi na taj način kao probu za realnu mogućnost održavanja takvih utrka zbog nejednakih uvjeta na stazi (Fairness Committee Protocol). 

U većini sutrašnjih utrka nastupaju i naši predstavnici predvođeni olimpijcima Martinom i Valentom Sinkovićem u dvojcu bez kormilara i Damirom Martinom u samcu. 

Više o rasporedu utrka možete vidjeti na https://worldrowing.com/event/2021-world-rowing-cup-i.

Nažalost, zbog pandemije nema pristupa gledatelja tribinama i pješačkoj/trenerskoj stazi (zbog vozila s kamerom), ali utrke možete pratiti s ceste i pločnika blizu cilja.   

 

Vezana galerija