Ostale novosti

Obavijest o smrti

Umro Lavoslav Zastavniković - Slavek

26. listopada 2021.

U subotu, 23.listopada 2021. u devedesetoj godini preminuo je

Lavoslav Zastavniković - Slavek

dugogodišnji hakler, član uprave, stolnotenisač, kartaš, jedna od klupskih legendi.

Iako nije bio veslač, duboko je ušao u sve pore klupskog života. 

Bio je vrlo nadaren za igre loptom, posebno za nogomet i stolni tenis. Neobično okretan, začudno brz i visokog skoka za svoju masu. Šutirao je iz svake pozicije, bez pripreme, snažno i precizno, lijevom i desnom nogom. Odlično je igrao glavom te je uvijek bio među prvobiranim pred svaku utakmicu. U stolnom tenisu su generacije pokušavale oponašati njegove rezane servise i bekend udarac iz zgloba. Kartao je izvrsno, pamtio sve karte, a nisu mu bili strani ni sitni trikovi, navirivanje u tuđe karte ili signaliziranje svojih. Sve to pratio je svojim vrckavim dosjetkama, kojima je ličko - slavonski izgovor davao poseban šarm i kojima je vješto otklanjao moguće primjedbe na svoj račun.

Posebno je bio nadaren za pričanje priča. Iako su se iste priče ponavljale sa zanimanjem smo ih slušali. On ih je neprestano obogaćivao novim detaljima, zapletima. Likovi njegovih priča bili su poznati i nepoznati sportaši, umjetnici, ujne i djedovi, milicajci i lopovi, akademici, ribiči i lovci. Na priču je utjecao okoliš, trenutni događaji, profil slušateljstva. Nekoliko njegovih priča objavljeno je u tadašnjem Klupskom biltenu.

Povremeno bi bio vođa puta koji su prolazili bez problema, a usputni događaji, njegovi komentari i savjeti su se godinama prepričavali.

Bez obzira na povremena neslaganja, svima nam se uvukao pod kožu i teško nam  je palo kad je prestao dolaziti u klub. Sad, kad nas je zauvijek napustio, kao da i dio klupskog duha nestaje s njime.

Zbogom Slavek!

Posljednji ispraćaj održat će se u četvrtak, 28. listopada, u 10:10 u krematoriju na Mirogoju.

 

Vezana galerija