Ostale novosti

Natjecanja 2022.

Europsko prvenstvo za juniore

26. svibnja 2022.

U Vareseu je održano Europsko prvenstvo za juniore. Mladostaši su nastupili u četiri posade i ostvarili odlične rezultate.

Dvojac na Pariće Marin Smoljanović i Ivan Talaja (VK Biokovo) bio je četvrti u najujednačenijoj konkurenciji na EP. Nakon četiri izuzetno ujenačene utrke u finalu im je ponestalo snage za medalju, ali jako su blizu. U polufinalu je 5. iz njihove grupe bio brži od pobjenika u drugoj polufinalnoj skupini. Kako do SP ima još vremena i mjesa za napredak možemo očekivati odličan rezultat.

Četvrti je bio i četverac sa u sastavu Gabrijel Pšenica (VK Trešnjevka), Stribor Čižmek, Petar Miloš, Ivan Mustač, kormilar Matej Martinović (sva trojica Jadran Zadar). U njihovoj konkurenciji bilo e samo četiri posade, ali nisu puno zaostali za trećeplasiranim Mađarima. 

Četverac bez u sastavu Matej Terlević, Lovre Puh (oba VK Istra), Matej Galić i Sven Thomas Banović je nakon malo treninga zbog ozljede Mateja bio peti. Ova posada ima najviše prostora za napredak.

Četverac na pariće u sastavku Nikola Kontrec, Karlo Paunović (VK Iktus), Nino Varat (VK Jarun) i Joshua Nicosia (VK Trešnjevka) je bio 12. 

 

Rezultati prvog dana. 

Rezultati polufinala i finala.

 

Vezana galerija