Ostale novosti

Natjecanja 2022.

Treći Svjetski kup u Luzernu

7. srpnja 2022.

10. 7. 2022.

Od početka se vidjelo da neće biti lako. Skoro cijelu prvu polovicu utrke Sinkovići su za malo vodili. Između 1000 i 1500 metara odvojili su se na sigurnu udaljenost, preko dužine čamca, što im je bilo dovoljno da izdrže ubrzanje Australaca, Španjolaca i Litvanaca. Vrijeme je u usporedbi s ostalim posadama odlično. Sad slijedi nekoliko dana odmora i put na Peruču.

Nakon utrke obojica su izjavili da nije bilo lako, a u veslanju je rijetko lako. Koliko je Nikola prethodnih dana bio zabrinut toliko je nakon finala bio zadovoljan, samo je rekao da će se trebati malo jače stisnuti do Svjetskog prvenstva.

Sestre Jurković su bile pete u finalu A što je za mladu posadu odličan rezultat.

Damir Martin je nakon četvrtfinala završio u finalu C, ai nije nastupio (razlog još ne znamo). 

 

9. 7. 2022.

Martin i Valent su nas opet razveselili dobrom utrkom. Prvih tisuću metara je bilo brže i od Australaca u drugoj skupini no više nije trebalo forsirati za sigurno prvo mjesto. Nadamo se da će Valentu leđa izdržati sutrašnje finale. Ovaj put naš fizioterapeut Tomislav Zalović ima posla.

 

8. 7. 2022.

Sinkovići su prošli u polufinale, a zbog Valentovih bolnih leđa nije se išlo maksimalno. Sestre Jurković su drugim mjestom ušle u nedjeljno finale A, a Damir Martin je u četvrtfinalu bio četvrti i sutra vesla u C finalu. 

 

7. 7. 2022.

Sutra počinje treći Svjetski kup koji se po običaju održava u Luzernu. Martin i Valent idu po još jednu ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu. U Luzernu su još Damir Martin i Ivana i Josipa Jurković u dvojcu bez. 

Startne liste i rezultati

 

Vezana galerija