Ostale novosti

Natjecanja 2022.

Europsko prvenstvo za seniore 2022.

11. kolovoza 2022.

13. 8. 2022.

Martin i Valent su sigurno pobijedili u svojoj skupini i sutra veslaju finale u kojem će im najveći konkurenti za prvo mjesto biti Španjolci. Španjolci su imali nešto brže vrijeme što znači da će braća morati odveslati još bolje nego u polufinalu.

Sestre Jurković su u finalu bile pete što je odličan rezultat za mladu posadu. izgleda da ćemo na OI u Parizu imati i prvu žensku posadu.

11. 8. 2022.


Martin i Valent su najbržim vremenom u kvalifikacijama ušli u polufinale koje se vesla u subotu. Prema ostvarenim rezultatima najveći konkurenti će im biti Litva i Španjolska. Poljaci su izmjenom oslabili dubl jer su od početka dosta zaostajali.

Sestre Jurković su drugim mjestom u svojoj skupini izravno ušle u finale. Dora u petak vesla repesaž. Vremena su dosta spora jer je puhao jak kontra vjetar. 

 

11. 8. 2022. prijepodne

Danas počinje Europsko prvenstvo za seniore na kojem uz Martina i Valenta Sinkovića nastupaju Ivana i Josipa Jurković u dvojcu bez kormilarke i Dora Dragičević u samcu za lake veslačice.

Martinu i Valentu su prema do sada prikazanom najveći konkurenti Španjolci. Poljaci su zamijenili jednog člana pa ne znamo jesu li bolji ili lošiji. I ostale posade su mlade, a to znači da može biti i iznenađenja. Zadnji dio priprema u Zagrebu je bio dobar, Valenta ne bole leđa te očekujemo ponovo dobre utrke.

Djevojke nisu imale puno međunarodnih nastupa ove godine tako da ćemo tek sutra saznati kako stoje s konkurencijom.

Raspored utrka i rezultate možete vidjeti na https://worldrowing.com/event/2022-european-rowing-championships.

 

 

 

Vezana galerija