Ostale novosti

VLZ 2022

Veslačka liga Zagreb 2022. održano drugo kolo. U prilogu možete vidjeti REZULTATE

4. rujna 2022.

 

Održano je drugo kolo Veslačke Lige Zagreb, završno brušenje forme za Masters regatu  u francuskom Libourne-u je gotovo i ekipe su spremne. U prilogu možete vidjeti REZULTATE 

Vrijeme nas je poslužilo, uz malo bočne kontre na startu bilo je mirno i dobro za veslanje. Porezani lokvanji su plutali po prugama na stazi i posebno pravili probleme u sedmoj pruzi. I druge pruge su imale svoje segmente gdje smo se kockali hoćemo li ili nećemo nešto "zakačiti". Nadamo se da će do regate Svjetskog kupa iduće godine odgovorni napraviti nešto da se lokvanji trajno maknu s Jaruna.

Natjecanje je bilo vrlo kvalitetno jer se utrkivala većina posada koje nastupaju u Francuskoj. Ovaj put su nam se pridružili i naši prijatelji Boško Bjelajac iz Palića Subotice i Igor Božeglav iz Arga Izola.

Najbrži u muškoj konkurenciji je bio  Boško Bjelajac u skifu, a u mix konkurenciji Ivana veselica i Mihael Lukša.

Nakon dobrog natjecanja bilo je tradicionalno još bolje druženje, koje možete vidjeti na nekoliko priloženih slika u galeriji.

Do slijedećeg kola VLZ-a, vjerojatno početkom 2023. 

 

Lijep pozdrav,

Goran

 

 

2.09.2022

Objavljene ažurirane STARTNE LISTE za subotnje utrke.

Početak utrka u 15:00 sati

Druženje nakon zadnje utrke na terasi Alfe u 17:30. Vidimo se :-)

 

LP,

Goran

 

14.08.2022

Nakon uspješno podrađenog EuroMastersa na Bledu u lipnju, godišnji odmori se polako privode kraju i vrijeme je za završno brušenje forme za World Masters regatu u francuskom gradu Liburne.  

Drugo kolo VLZ 2022 održati će se na Jarunu  u subotu 3.9.2022  s planiranim početkom u 13:00 sati.

Očekujemo jaku konkurenciju svih koji žele provjeriti koliko su bile uspješne pripreme za Masters kao i svih drugih posada koje se pripremaju za bogatu regatnu  jesen.

Nakon VLZ-a i Mastersa čekaju nas još i Vukovarski Maraton, Zagreb 500, Osmerci na Savi, FSB regata. Za one ambicioznije tu je i Capital Cup Prag, Silver Skiff, Klagenfurt 8+ i 1x. Sigurno sam još poneku regatu i zaboravio.

Okvirni plan disciplina na VLZ-u je:

  • Utrka br 1: 1x M
  • Utrka br 2: 2- M 
  • Utrka br 3: 2x W
  • Utrka br 4: rekreacija 4x, 4x+ M/W/Mix
  • Utrka br 5: 4- M, 2x M
  • Utrka br 6: 2x Mix
  • Utrka br 7: rekreacija 2x M/W/Mix
  • Utrka br 8: 4xM/W/Mix,  8+ M/W/Mix
NAPOMENA: Finalni raspored utrka i startna lista biti će kreirana po zaprimanju svih prijava maksimalno uvažavajući potrebe prijavljenih natjecatelja Mastersa. Ujedno se mole posade da ne prijavljuju više od dvije utrke osim ako ih u tom sastavu veslaju na Mastersu. 

Svi zainteresirani za sudjelovanje na natjecanju trebaju prijave poslati, u popunjenoj Excel tablici PRIJAVE, na e-mail adresu veteranske-regate-zagreb@mladost.hr do srijede 31.8.2022 u 20:00 sati.

Lijep pozdravi i vidimo se na Jarunu

Goran Polonji

 

Na slikama u Galeriji možete vidjeti kako nam je bilo na prvom kolu VLZ-a proljetos.

 

Vezana galerija