Ostale novosti

Natjecanja 2022.

Svjetsko prvenstvo za seniore

16. rujna 2022.

25. 9. 2022. 

Prvi put nakon 2009. godine Martin i Valent nisu uspjela osvojiti medalju na Svjetskom prvenstvu. 

Još jednom im čestitamo na cijeloj sezoni, osvajanju Svjetskog kupa i Europskog prvenstva i 4. mjestu na SP!  

Vjerujemo da će im povratak na podij i osvajanje 50. medalje biti dobar motiv za nastavk treninga.

 

24. 9. 2022. 

Braća Lončarić su dobro odveslali finale finale C. Bili su drugi u utrci sa Švicarcima, a po prvi put ove godine su pobijedili Slovence. 

Sestre Jurković su bile šeste što je veliki uspjeh. Prve su hrvatske veslačice koje su u svjetskom finalu u olimpijskoj discipini.

 

23. 9. 2022.

Martin i Valent su u finalu, ali sigurno ne mogu biti zadovoljni trećim mjestom. Francuzi su nakon 500 metara prešli u sigurno vodstvo, a od 1000 metara i Grci su prišli i na kraju prešli naš dubl. Prema rezultatima druge skupine očito je da Martin i Valent nisu izveslali ono što mogu. Sada predstoji dva dana za odmor i koncetraciju jer se treba vratiti u zaveslaj kao u prvoj utrci kada su izgledli moćno. 

Čestitamo sestrama Jurković na jučerašnjem ulasku u A finale.

Braća Lončarić u subotu veslaju finale finale C.

 

20. 9. 2022.

Objavljene su skupine za sutra. Sinkovići ne bi trebali nikakvih problema za prolazak, u svim grupama favoriti ne bi trebali imati problema za prolazak. Zanimljivo će biti u samcima u prvoj grupi gdje će otpasti barem dva veslača koji bi zaslužili prolazak među 12 posada. 

Sestre Jurković veslaju polufinale za ulazak u finale A u četvrtak u 10:20, a braća Lončarić u 16:05 polufinale za ulazak u finale C.

19. 9. 2022.

Nakon dobre utrke u ponedjeljak dvojac bez je u repesažu odveslao skromno te nije prošao među 12 najboljih posada. Nadamo se boljim utrkama u nastavku. 

Djevojke se nisu dale smesti brzim startom ostalih posada pogotovo Čehinja, veslale su svoju utrku i uspjele kao treće ući u polufinale. Prema izveslanom vremenu i malom zaostatku od vodećih možemo se nadati dobroj utrci u polufinalu.

 

18. 9. 2022.

Prve utrke su završile, a Valent i Martin nastavljaju s odličnim nastupima. Bili su prvi u svojoj skupini, na svim prolazima i na kraju imali su nabrže vrijeme, a i izgledaju najbolje ove godine. Očekivanu odlični su Australija, Španjolska i Litva. Francuzi  olimpijski pobjednici u dublu su bili prvi, ali nisu pokazali puno, kao niti Poljaci. Norveški novi dubl je bio vrlo dobar, a i Irci bi mogli biti brzi u daljnjem dijelu natjecanja.

Anton i Patrik su vesali dobro, bili su treći u jakoj grupi. Rumunji koji su bili drugi u Tokiju su pobijedili ispred SAD, dvojca koji je u zadnjem tjednu na pripremama u Zagrebu pobjeđivao Lončariće u sparingu. U usporedbi s SAD prošli su dobro i očekujemo sličan nastup i u repesažu.

 

16. 9. 20252.

Danas su u Račice u Češkoj otputovala tri dvojca. Po običaju najviše, medalju, očekujemo od Martina i Valenta u dvojcu na pariće. Trešnjevčanke Ivana i Josipa bi trebale biti unutar rezulatata za olimpijsku normu u dvojcu bez kormilarke, a Patrik i Anton će pokušati uhvatiti finale B u dvojcu bez kormilara. Uz veslačice i veslače su treneri Nikola Bralić, Aleksandar Vukojičić i Toni Urlić. Prve utrke počinju u nedjelju i sve se može pratiti uživo na worldrowing.com, a završni dio će prenostiti i HTV.

Na završnim pripremama un Peruči imali su sparinge sa Češkim posadama, a posljednjih dana na Jarunu sa samcem i dvojcem bez SAD-a. Mjerenja vremena pokazuju dobru formu.

Privremena satnica i termini prijenosa.

 

 

 

Vezana galerija