Ostale novosti

Obavijest o smrti

Umro Branko Babarović - Barba

4. siječnja 2023.

U utorak, 27.12.2022., u devedesetoj godini života umro je

Branko Babarović - Barba

naš veslač, rekreativac, dugogodišnji član upravnog odbora, odličan tenisač.

Barba je osim za klub veslao i za reprezentaciju Zagreba te je pobjedio u svojedobno važnom veslačkom dvoboju s Beogradom. U Mladost je došao iz veslačkog kluba "Uskok", današnjeg Zagreba. Jedan je od zadnjih veslača koji su u godinama nakon drugog svjetskog rata, u vrijeme svakojake neimaštine, kao vrijedni sportaši imali pravo na "točkice" za kupnju trenirke i tenisica, a nekoliko puta godišnje dobivali su po maslac i mlijeko u prahu. 

Bio je neobično staložen, temeljit i racionalan, kako u svom poslu inženjera u institutu Ruđer Bošković, tako i u upravnom odboru kluba, u čamcu, na tenis terenu. Smatran je najboljim kartašem u klubu. Kad su u klubu obnovljeni dugo zapušteni teniski tereni i odigran klupski turnir u tenisu "Savadon", iako jedan od najstarijih, pobijedio je u igri parova. 

U povremenim klupskim razmiricama kao član upravnog odbora znao je smiriti i saslušati suprotstavljene strane i ponuditi svima prihvatljivo mirno rješenje.

Nažalost, prekasno smo saznali da je posljednji ispraćaj našeg Barbe već bio, u ponedjeljak, 2.1.2023. na Mirogoju, krematoriju. Naša sućut ožalošćenoj obitelji!

Zbogom Barba!