Ostale novosti

Natjecanja 2023.

Europsko prvenstvo za seniore 2023.

27. svibnja 2023.
28. 5. 2023.

 

Čestitamo Martinu i Valentu na vrhunskoj utrci i novoj pobjedi!

Sestre Jurković su odlično odveslale i zauzele 4. mjesto

Braća Lončarić su u dobroj utrci završili kao 4. u finalu B. Zadnjih 250 imali su najveću brzinu što znači da u slijedećim utrkama trebaju popraviti srednjih 1000 m. Ima mjesta za napredak i ostvarivanje cilja, odlaska na OI u Parizu.

Dora Dragičević je bila peta u finalu B.

 

27. 5. 2023.

U polufinoj utrci Martin i Valent su pokazali da su favoriti. Veći dio utrke veslali su tempom 36 zaveslaja i sigurno držali prvo mjesto. U finišu su ih pritisli Irci, Sinkovići su digli tempo te završili kao najbrža posada iz oba polufinala. U drugom polufinalu u ujednačenoj utrci neočekivano su ispali olimpijski pobjednici i svjetski prvaci.

Braća Lončarić su nakon dobrog početka zaostali te kao Damir Martin i četverac na pariće sutra nastupaju u finalu B.

 
 
26. 5. 2023.
Danas su u repesažu ulazak u finale ostvarile sestre Jurković, a u polufinale braća Lončarić, Damir Martin i četverac na pariće. 
 
 
25. 5. 2023.
U prvim utrkama Sinkovići su odlično veslali i bez problema pobijedili u svojoj skupini. Dvojci bez i Damir Martin su zaostali za jedno mjesto od izravnog prolaska te ih očekuju utrke u repesažima. U repesaž moraju i Dora Dragičević i četverac na pariće.
 

24. 5. 2023.
Europsko seniorsko veslačko prvenstvo jedno je od najdugovječnijih sportskih natjecanja, prvi puta održano prije 130 godina. Domaćin ovog natjecanja za 2023. godinu je svima nama omiljeni i nedaleki Bled. Prijave za nastup gotovo 600 veslačica i veslača u 246 posada pristigle su iz 33 zemlje. Po broju prijava, vode Italija, Njemačka, Velika Britanija, Poljska i Nizozemska. Raspisana je 21 disciplina, uključujući para veslanje. Najviše prijavljenih posada je u disciplinama M1x(23), M2x (22) i M2- (19).
Za Hrvatsku će nastupiti šest posada, iz našeg kluba dvije: braća Sinković u M2x (trener Nikola Bralić) i braća Lončarić u M2- (trener Toni Urlić). Lineup je nevjerojatan. U M2x nastupit će Francuzi, olimpijski pobjednici i aktualni svjetski prvaci u ovoj disciplini, Nizozemci (srebrni s Olimpijskih igara), srebrni s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva i I. Svjetskog kupa 2023 (Španjolci), Belgijanci koji su prošle godine bili zlatni U23 na SP i EP. U M2- stižu svi medaljaši s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva, Rumunji, Britanci i Španjolci. Osim njih tu su i osvajači medalja iz Tokija i sa prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva (Nizozemci i Danci), svi finalisti I. Svjetskog kupa 2023... nema sporih, samo vrlo brzi i još malo brži.
Utrke u subotu i nedjelju prenosit će se uživo.
Sve detalje kao i prijenos možete pronaći na poveznici https://worldrowing.com/.../2023-european-rowing...
 

Vezana galerija