Ostale novosti

Natjecanja 2023.

Drugi Svjetski kup

17. lipnja 2023.

18. 6. 2023.

Čestitamo na još jednoj dobroj utrci. Peto mjesto u finalu je dobar rezultat. Nadamo se da će do Luzerna uspjeti ući unutar 10 s iza pobjednika jer je to rezultat kojim se mogu plasirati na OI u Parizu. 

 

 17. 6. 2023. 

Osvojenim trećim mjestom u polufinalnoj utrci braća Patrik i Anton Lončarić plasirali su se danas u finale Svjetskog kupa u veslanju koje se održava u talijanskom Vareseu. U dvojcu bez kormilara odveslali su najbržu utrku ove sezone s vremenom 6:25.03, a brži su od njih bili Nizozemci Van Veen (6:23.58) i europski viceprvaci Britanci Wynne-Griffith i George (6:21.98).

Udrugoj polufinalnoj utrci očekivano su najbolji bili aktualni europski prvaci, Švicarci Roeoesli i Gulich (6:22.51), a uz njih su se u finale plasirali i Australci Dawson i O´brien (6:25.49) i Best i Quinton iz SAD-a (6:28.24).
Braća Lončarić danas su veslala čak šest sekundi brže nego u jučerašnjem repasažu u kojem su se plasirala u polufinale. Podsjećamo, Lončarići su na 1. Svjetskom kupu u Zagrebu osvojili odlično četvrto mjesto.
„Bila je ovo odlična utrka, najbolja i najbrža ove godine. Sada se samo moramo dokazati u finalnoj utrci kako bismo vidjeli gdje se nalazimo u odnosu na druge svjetske posade”, izjavio je Anton Lončarić.
„Glavni cilj prije dolaska u Varese bio je ulazak u finale i u tome smo uspjeli. Odradili smo odličnu polufinalnu utrku i pobijedili posade za koje smo znali da bi mogle biti konkurentne i opasne za nas tako da smo više nego zadovoljni. Ali natjecanje nije gotovo i nema opuštanja. Sada nam je cilj završit inatjecanje još jednom dobrom utrkom i pokazati da možemo biti u borbi s ostalima, ali bez opterećenja s plasmanom”, rekao je trener braće Lončarić Toni Urlić.
Finale 2. Svjetskog kupa u Vareseu za Patrika i Antona Lončarića u dvojcu bez kormilara na rasporedu je sutra (nedjelja, 18. lipnja) u 11 sati i 8 minuta.
Tekst i fotografije: Davor Loncaric

 

15. 6. 2023. 

Na lijepoj stazi u Vareseu na drugoj regati Svjetskog kupa nastupaju samo Anton i Patrik Lončarić u dvojcu bez kormilara.

 

Vezana galerija