Ostale novosti

Natjecanja 2023.

Svjetsko prvenstvo za seniore

8. kolovoza 2023.

10. 9. 2023.

Valent i Martin su osvojili još jednu medalju!

Čestitamo veslačima i treneru!

Još od Luzerna smo znali da su Nizozemci izuzetno brzi i da će ih biti teško pobijediti. Nizozemska je nakon 500 m izbila u sigurno vodstvo, a nakon pola staze Sinkovići su se izdvojili iz grupe na drugom mjestu. U posljednjih dvadesetak zaveslaja uspjeli su odbiti nalet Irske posade i osvojiti svoju 53. medalju s velikih natjecanja.

Sada slijedi zasluženi odmor i početkom listopada kreću pripreme za osvajanje 4. olimpijske medalje. 

 

8. 9. 2023.

Anton i Patrik idu na Olimpijske igre u Parizu!

Cilj je ostvaren, ali nije bilo lako, zapravo bilo je izuzetno napeto do posljednjeg zaveslaja. Lončarići su na početku odlično stratali, ali kao skoro svaku trku ove godine nisu odradili dobar prijelaz na regatni ritam. Kroz utrku su polako curili da bi na 1500 m sve izgledalo izgubljeno. I onda je počeo divlji finiš, kako je rekao jedan veslač iz Rumnjske "pokidat će čamac". U divljem finišu pogurali su cijelu skupinu i završili 5. ali samo dvije i pol sekunde iza prih Španjolaca te samo 0,16 s ispred Danaca (trećih iz Tokija). Patrik je taj finiš platio boravkom u hitnoj, a pulsmetri će pokazati što se sve događalo u posljednjoj minuti utrke. Nadamo se da je ovaj triler u četvrtfinalu i današnjem finalu B zadnji takav njihov nastup te da će ubuduće ravnomjernije raposrediti snagu i ostvarivati još boje rezultate. Sad slijedi zasluženi odmor i onda manje stresne pripreme za OI. Čestitamo na izuzetnoj borbenosti!

Patrik nije bio jedini u hitnoj i u posadi 4x Italije posla su imali liječnici. Danas su u finalnim utrkama najviše pokazali veslačice i veslači Velike Brtitanije i Nizozemske.

 

8. 9. 2023.

Polufinalne utrke donijele su odlične rezultate. Prvo je Damir Martin kao treći ušao u finale SP i tako osigurao četvrti nastup na Olimpijskim igrama. Ponovo je pokazao svoj izuzetan talent i borbenost. 

Ubrzo nakon Damira, Martin i Valent su sigurnim veslanjem došli prvi u svojoj skupini i pokazali da su i dalje glavni kandidati za medalje. U drugoj skupini očekivano su nabrži bili Nizozemci, glavni konkurenti Sinkovićima za zlato. Nakon polufinala trener Nikola Bralić i trener snage Branko Zemunik izgledali su vrlo zadovoljno (fotografija u galeriji). 

Čestitamo finalisitma!

Na predolimpijskom Svjetskom prvenstvu je izuzetno žestoka konkurencija tako da se u finale nisu plasirala neka velika veslačka imena kao što su Magdalen LoblingHugo BoucheronRobert Manson ...

9. rujna 2023. u 11:20 Lončarići veslaju za njihove prve Olimpijske igre. Prema do sada prikazanom imaju dobre šanse, pogotovo ako odveslaju svoju najbolju utrku na SP. Nadamo se da su se uspjeli sačuvati od virusa koji se proširio među natjecateljskim timovima. Srećom virus ih je zaobišao, ali je zato gadno pogodio trenera Tonija. 

Nažalost webmasteru je zoom objektiv na poprakvu tako da ćete se morati zadovoljit snimkama s videa ili na suhom. 

GN

 

7. 9. 2023

Anton i Patrik Lončarić izveslali su solidnu utrku i došli 4. u svojoj skupini. u njihovj skupini Polufinala. iznenađenje je bilo posljednje mjesto posade Danske. Ovaj rezultat je dobra najava za subotu kada u B finalu mogu ostvariti odlazak na OI u Parizu.

 

GN

6. 9. 2023.

Nakon jučerašnjeg odustajanja sestara Jurković zbog zdravstvenih problema danas smo na Svjetskom prvenstvu u četvrtfinalnim utrkama imali tri hrvatske posade. Damir Martin se kao treći u skupini prvi od naših posada plasirao u polufinale samca. Zatim sigurnim prvim mjestom ulazak među 2 najboljih osigurali Martin i Valent, a na kraju je to u posljednjih 500 metar uspljelo i braći Lončarić.

Jučer je bilo objavljeno da je i Valent bio na infuziji što nije bio točan podatak. Imao je manjih probavnih problema, ali je jučer odradio oba treninga. Danas su od početka bili prvi i veslali koliko je potrebno za prolazak dalje. Danas je Polufinale 8. rujna 2023. u 10:45 za njih ne bi trebao biti prevelik problem. Danas je iznenađenje neprolazak posade SAD koja je kroz sezonu djelovala snažno. 

Lončarići su imali težak zadatak. Na 1500 metra još su bili preko dužine čamca iza Litve. Tada su počeli finiširati i prešli Litavce u 250 metara te na kraju sigurno ušli među 12. Za odlazak u Pariz još im treba samo ili ući u finale ili da ne budu zadnji u finalu B. Nadamo se da ćemo va ovom SP vidjeti barem jednu njihovu trku brzu od početka. Polufinale je sutra, 7. rujna 2023. u 09:55.

Damir Martin se cijelu utrku izmjenjiva na drugom i trećem mjestu s Yauheni Zalaty-em i na kraju s dobrom prednošću pred četvrtim ušao mjeđu 12 najboljih. Poufinale je 8. rujna 2023. u 09:55.

GN

Rezultati


6. 9. 2023.

Nažalost zbog viroze koja je nakon Ivane u kvalifikacijama uhvatila i Josipa djevojke su morale odustati od daljnjieg natjecanja. Mlade su i dobro napreduju tako da se nadamo da će na kvalifikacijskoj regati u Luzernu slijedeće godine uspjeti ostvariti svoj prvi nastup na OI:

GN

Rezultati

 

3. 9. 2023.

Prvu utrku na Svjetskom prvenstvu Sinkovići su prošli kao prvi u skupini ispred posade Novog Zelanda, a Lončarići su bili treći. U grupi sa Sinkovićima je posada Norveške krenula jako brzo, ali glavni konkurenti su bili iskusni Robert Manson (najbrže vrijeme na svijetu u samcu) i mladi Benjamin Mason iz Novog Zelanda. Ubrzo nakon 500 m Sinkovići su poveli, na 1000 metara bilo je već preko dužinu i pol te su do kraja zadržali prednost. Lončarići su krenuli dosta loše, ali su drugi dio staze izveslali dobro i ušli u četvrtfinale. Slijedeću utrku trebat će dobro veslati svih 2000 m. 

Damir Martin je bio drugi u skupini te ove tri posade ulaze u četvrtfinalna. Dora je bila treća i za polufinale vesla repesaž. Vjetar je bio promjenjiv tako da je rezultate teško uspoređivati. 

GN

Skraćeni svi rezultati

Detaljni rezultati

 

2. 9. 2023.

Sutra počinje Svjetsko prvenstvo u veslanju. Na stazi je gužva, a Nikola kaže da je i za ručak bilo čekanja u redu. Prvi, u 10:19, starta Damir Martin, zatim u 12:05 Dora Dragičević, u 13:22 su Lončarići, a u 13:57 Sinkovići. Nadamo se da će većina naših posada proći izravno u četvrtfinale. 

Startne liste za 3. 9. 2023..

GN

 

1. 9. 2023.

Jutros su naši veslači u dva kombija otišli u Beograd gdje se na Adi Ciganliji održava Svjetsko prvenstvo u veslanju. Podsjećamo da je ovo prvenstvo posebno bitno jer se na njemu biraju posade za Olimpijske igre u Parizu. Na ovoj stranici i u ovom članku pratit ćemo događanja do slijedeće nedjelje kada SP završava. 

Sustav kvalifikacija za Olimpijske igre

Na fotografijama nema Martina jer se njega kupi nakon Nikole.

GN

 

Vezana galerija