Ostale novosti

Natjecanja 2023.

Pripreme pred SP

24. kolovoza 2023.

Još nekoliko dana i u Beogradu će početi Svjetsko prvenstvo u veslanju na kojem se ostvaruju norme za Olimpijske igre u Parizu. Zadnje pripreme su na stazi na Jarunu i za sada teče sve prema planu. Martin i Valent te Anton i Patrik s trenerima Nikolom i Tonijem rade dobro iako je bilo manjih problema na priprema na Peruči. Anton je imao težak pad na biciklu, a Valent je uganuo nogu pri nošenju čamca po grbama prema jezeru. U Zagrebu su ih dočekali tropska vrućina i lokvanji. 

Utrke za medalje se očekuju od Martina i Valenta, no neće im biti lako. Prijavljeno je 30 dvojaca na pariće, a prema prikazanom ove sezone glavna konkurencija su im Nizozemci, Talijani, posada SAD, Irske, Španjolske i Francuske. Na Peruči su izglancali tehničke detalje, treniralo se puno, samo stigle su i godine. Nadamo se da će mlađima i ovaj put pokazati da su glavni favoriti za medalje. Druga naša posada, dvojac bez kormilara, ima cij plasman na OI. Njima je najvažnije da povežu nekoliko dobrih utrka na visokoj razini. Zadnji treninzi oba dvojca pokazuju napredak u formi, posebno se to odnosi na Sinkoviće. 

Uz naša dva dvojca izbornu vrstu čine Damir Martin u samcu, sestre Jurković u dvojcu bez kormilara, Dora Dragičević u lakom samcu. Svi oni do petka treniraju na Jarunu, a tu je i naš stari prijatelj Bendegúz Pétervári-Molnár.

 

Raspored utrka

 

Vezana galerija