Ostale novosti

Natjecanja 2024

Croatia Open

6. travnja 2024.

8. 4. 2024.

Nedjelja je za Mladost bila u znaku skifova kadeta i seniorskih dublova. Dvojci na pariće veslali odlično, prvo su ujutro Lončarići bili bolji od izazivača pobijedivši drugoplasiranu posadu Cesarec/Mahmutović za 4,6 s što je u okviru vremena da izazivači mogu ići u Luzern, ali nama se čini da će taj razmak i ostati. U finalu je kombinacija senira B, Talaja/Poljančić skoro iznenadila Lončariće. Malo zabrinjava uvjerljiva pobjeda Turske, ali oni ujutro nisu imali maksimalnu utrku. Laki dubl je veslao odlično i u samcima u subotu i u dublu. Sve posade i dvojac Sinkovića imaju normu za SP. (GN)

Drugog dana imali smo nastup 2xKMA i 1xKŽA. Džankić/Kusturić su osvojili 5. mjesto, a Žuti/Bolanča - 7. mjesto. Mijat - odlično 1. mjesto (5'' ispred 2.), a Borovac - 3. mjesto. S obzirom da je izostajala dosta s treninga u zadnje vrijeme to je solidan rezultat. (MU)

7. 4. 2024.

Prvog dana regate Croatia Open imamo dvije bitne pobjede. Prvu je ostvario Ivan Talaja pobjedom u samcu za seniore B. Kroz utrku je izgledalo da će pobjeda biti uvjerljiva, ali ulaskom u zadnjih 750 m Poljančić (u malo povoljnijoj stazi) je ozbiljno zaprijetio no Ivan se uspio obraniti. Drugu su ostvarili braća Sinović u sigurnoj, ali teškoj utrci protiv posada Srbije koje su već u formi jer ih u svibnju očekuje nastup na kvalifikacijskoj regati za Olimpijske igre. Vrlo dobri su bili i lakići. Uz dvojac trka dana je bio samac seniora u kojem je pobijedio Pimenov iz Srbije ispred Damira Martina. Sutra Lončarići imaju priliku riješiti odlazak u Pariz. (GN)

Od kadeta su nastupili Borovac i Mijat (cure), Kusturić, Bolanča, Džankić, Žuti i Turković (dečki). 
Prvi dan je prošao sa utrkama 2xKŽA i 1xKMB. Za djevojke je veslala kombinacija Borovac/Mijat koje su završile na 3. mjestu svoje grupe. Imale su 7 sekundi zaostatka za curama koje su se plasirale na 1. mjesto (VK Zagreb). Rezultat je očekivan te će posada vjerojatno nastaviti veslati u sezoni.
Dečki su svi nastupali u skifovima. Kusturić je završio utrku sa odličnim 1. mjestom u grupi, uz njega je nastupio Bolanča sa osvojenim 5. mjestom. Džankić također na 5. mjestu, Žuti 3. mjesto, Turković iza njega na 4. mjestu. 

Video 2xSMA - Davor Lončarić 

Fotografije Davor Lončarić, Manuela Sinković, Darko Zibar i Mario Žarko Žuti

Rezultati

 

Vezana galerija