Ostale novosti

Natjecanja 2024.

SP U23, U19 i seniorskih neolimpijskih disciplina

15. kolovoza 2024.

22. 8. 2024.

Najbolja utrka kad je najpotrebnije - u finalu. 

Čestitamo Ivanu, Davoru i trenerima Krešimiru i Toniju!

U utrku su ušli odlično, do 1000 m su polako zaostajali za vodećim no držali su četvrto mjesto. Na 1500 metara su ih Talijani prešli, ali naš dubl je poznat kao posada koja može ubrzati i to su u finišu i napravili. Četvrto mjesto je odličan rezultat za mladu posadu pogotovo za Ivana pred kojim je još tri godine U23 natjecanja. Davor ima još jednu, a nadamo se da će im se u finalu priključiti još poneko od dobre grupe seniora B. Svi osvajači medalja su stariji.

Zanimljivo je pogledati kako su Davor i Ivan zimus veslali na ergometrima. Očito znaju veslati i kada ubrzaju desetak sekundi ergometar bit će odlični seniori A.

Četverac bez je bio 4. u finalu B.

Osim ove šestorice imamo još dorih seniora B i nadamo se da će se s njima ubuduće bolje raditi i slagati brže posade. 

Rezultati

 

21. 8. 2024.

Izvrsna utrka dubla i finale svjetskog prvenstva za U23!

Čestitamo!

Finale se vesla u petak u 20:42.

Zadnje finale smo imali 2015. kad je Luka radonić bio 3., a Valentina Plejić 6.

Četverac bez je bio 6. u polufinalu, kao i djevojke u svojoj skupini prednatjecanja dvojaca na pariće za juniorke. Finale B četverca je u petak u 15:55, a djevojke veslaju sutra u repesažu u 20:45.

 

20. 8. 2024.

U repesažu su obje posade ušle u polufinale, dvojac na pariće kao drugi, a četverac prvi. Nažalost dubl se u snimci vidio samo nekoliko poslejdnjih zaveslaja. 

Danas nastupaju i djevojke u dvojcu na pariće u 16:59.

Polufinale dvojca na pariće je 21, 8, u 20:30, a četverca u 20:55. 

 

16. 8. 2024.

Prva utrka dvojca na pariće završila je petim mjesto u grupi, tako da će morati veslati repesaž. U grupi su imali favorite Irce i Njemačke. U oboje posade su bili po jedan osvajač zlata i bronce od prošle godine (rowers-to-watch). Nadamo se da će naši moći bolje u slijedećim utrkama. Prema rezultatima drugih skupina ne bi trebalo biti problema za ulazak među 12 posada, ali za nešto više će trebati veslati osjetno brže. Prva utrka dvojca na pariće završila je petim mjesto u grupi, tako da će morati veslati repesaž. U grupi su imali favorite Irce i Njemačke. U obje posade su bili po jedan osvajač zlata i bronce od prošle godine (rowers-to-watch). Nadamo se da će naši moći bolje u slijedećim utrkama. Četverac bez je bio solidan četvrti te će i oni za prolazak među 12 veslati repesaž koji je na rasporedu sutra u 21:27, a za 2x nešto ranije u 21:17. Sve možete pratiti YouTube-u. Vremena su brza jer je puhalo sa vjetar, ali ne izravno nego u lijevi bok. 

 

15. 8. 2024.

Danas su u St. Catharines u Kanadi odletjeli veslačice i veslači na SP U19 i U23. Najviše očekujemo od Ivana Talaje i Davora Poljančića (VK Trešnjevka) u dvojcu na pariće. Trener na SP im je Krešimir Petrović. Iako ih se u najavi na worlrowing.com ne spominje nadamo se borbi za finale. U timu je još 2xJŽA u  sastavu Donata Elez i Laura Lalić i 4-SMB u sastavu Dominiko Ivo Arnerich, Roko Bošković, Fran Šuk i Marine Antony Arnerich. Nažalost normu za dvije sekunde nisu ispunili Kontrec i Prižmić, ali nisu je ispunile niti 2x JŽA (6. na EP) niti 4-SMB (njihov rezultat je nepoznanica). Obje posade diskrecijskim pravom šalje izbronik Darko Mikšić. Uz njih imali smo još nekoliko talentiranih seniora U23, ali ih nismo nominirali jer smo mislili da će se slati samo oni koji su stanju ispuniti A normu.

O tome će još biti dosta priče, ali sada su u prvom planu veslačice i veslač kojima želimo dobar uspjeh. 

 

Vezana galerija