Ostale novosti

Pripreme

Pripreme na snijegu

7. siječnja 2015.

12. 1. 2015.

Za većinu seniora ostao je još jedan dan na snijegu, a braća i Bralić sa Slovencima ostaju do nedjelje. Jučer je palo samo pola cm snijega, ali staza je super sređena. Ima i novih fotografija (klik na VIŠE).

U Zagrebu se marljivo trenira, a Darko je snimio i filmić.

 

10. 1. 2015.

Pola priprema je prošlo i svi su zdravi. Dobro se radi, a danas je bio dan odmora - skijanje na Kronplatzu za dio ekipe i izlet na bazen za ostatak. Nakon što su nas svi prognostičari (accuweather, yr.no, ...) već dva puta prevarili, s nestrpljenjem očekujemo najavljeni snijeg za sutra. Dok se ovo objavljuje, mjesečina je i nema oblaka, ali ratrak neumorno lomi led na stazi. 

9. 1. 2015.

 

Staza napreduje brže nego što smo očekivali, a ekipa juri dolinom, tako da su više puta promakli nepripremljenom fotografu na skijama. Penje se i na okolna brda i nastavlja tradicija - neki očito nisu dovojno umorni. U hotelu je i improvizirana teretana. Jurše i  Brale su navukli utega, a ima i ergometara. Za sada sve teče po planu. Još samo da padne snijeg radi pravog ugođaja.

7. 1. 2015.

Iako snijega nema staza postoji. Ne pamti se da u dolini nije pao snijeg do Nove Godine. Kako su do prije nekoliko dana temperature bile iznad 0ºC nije se mogla praviti staza od umjetnog snijega. Danas je staza 11 km duga, kraća je nego inače, ali vrijedni domaćini svaki dan naprave novi kilometar. Prvi su stigli braća Sinković i Nikola, a s njima su i Slovenci s novim izbornikom Juršeom. Jučer i danas došao je i ostatak seniora s veteranskom pratnjom. Pratnja je odmah zaradila ozljede, Nikola je na skijama radio špagu koju ne može napraviti pa su krckali mišići, a Tomo (Smoljanović) je provjeravao čvrstoću svojih križnih ligamenata. Uporni, zapravo  tvrdoglavi, obojica sutra ponovo idu na alpsko skijanje. 

Fotografije: Radovan i Goran

 

Vezana galerija