Ostale novosti

Natjecateljsko veslanje

Rezultati u 2011. godini

12. studenog 2011.

Svjetsko prvenstvo za seniore A

Ove godine početkom rujna Martin i Valent Sinković sa suveslačima Damirom Martinom iz VK Trešnjevke i Davidom Šainom iz VK Iktus pod vodstvom prof. Nikole Bralića iz HAVK Mladosti osvojili su brončanu medalju u četvercu na pariće. Time su bezuvjetno ispunili kriterije za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu u 2012.godini. Za sada je to jedina veslačka posada koja se je kvalificirala za Olimpijske igre. Uvjereni smo, da to nije samo ogroman uspjeh mladih veslača, sjajnog trenera, uspješnog veslačkog kluba, nego i značajan uspjeh za zagrebački sport. Ovo dostignuće dobiva posebno veliko značenje, jer su naši momci ostavili iza sebe veslače iz najvećih veslačkih nacija i iz najmnogoljudnijih država svijeta: Velike Britanije, Rusije, SAD, Kine, Ukrajine, Novog Zelanda i dr.

 

Svjetsko prvenstvo za seniore B

Četverac bez kormilara u sastavu Matej Srb (Iktus Osijek), Toni Urlić, Stjepan Matić i Karlo Udovičić s trenerima Nikolom Bralićem i njegovim pomoćnikom Ninoslavom Saragom (svi iz Mladosti) osvojio je 1. mjesto u B finalu. Vedran Radonić na svom prvom nastupu na SP za senioiore B osvojio je izvrsno 9. mjesto u samcu. Helena Pavković od koje smo očekivali natjecanje za finale zbog ozljede koljena nije nastupila.

 

Juniorsko europsko prvenstvo i svjetsko prvenstvo

Naš klub trajno odgaja djecu i omladinu svih uzrasta, jer smo već pred nekoliko decenija donijeli stratešku odluku, da moramo odgajati cjelokupnu ljudsku vertikalu: polaznike Škole veslanja, kadete, mlađe juniore, juniore, mlađe seniore i seniore A, kako bismo kontinuirano postizali svjetske uspjehe. Zbog toga je i u 2011. godini postignut vrhunski rezultat, naime, junior Boris Gardijan je osvojio brončanu medalju na europskom juniorskom prvenstvu i sedmo mjesto na svjetskom juniorskom prvenstvu pod vodstvom trenera prof. Darka Mikšića iz HAVK Mladosti.

 

HAVK Mladost je najuspješniji hrvatski veslački klub u 2011.godini

Nakon održanog seniorskog i juniorskog prvenstva Republike Hrvatske, HAVK Mladost je osvojio najviše bodova među 25 hrvatskih veslačkih klubova. Pobjednik je u seniorskoj konkurenciji i ukupno. To je osvojeno u nadmetanju s preko 900 veslača i veslačica koji su nastupili na oba prvenstva.

Poredak i bodovi tri prvoplasirana kluba:

  1.  HAVK Mladost 101,44
  2.  VK Iktus 79,82
  3.  VK Trešnjevka 56,94
 

Vezana galerija