Ostale novosti

Natjecanja 2015.

Analiza prvog dijela sezone

21. lipnja 2015.

 

Nakon dva mjeseca utrka pokazuju se rezultati kvalitetnog rada od prošle jeseni. Možemo biti vrlo zadovoljni ostvarenim rezultatima Mladostašica i Mladostaša. Ponavlja se stara priča, uz talent potrebno je puno, ali i pametno raditi. O braći Sinković sve se zna, odlični geni, kućni odgoj, mentalna stabilnost, ogroman obim, visok intenzitet i kvaliteta rada te međusobno povjerenje u znanje i mogućnosti veslača, trenera i ostalih uključenih u njihov rad dovelo je do ovih rezultata. Lijepa novost je velik napredak Luke Radonića i Valentine Plejić te hvatanje priključka Tomislava Šaina u kombinaciji s Mornarovcem Antom Ančićem. Treba pohvaliti napredak upornog Luke Papa i ostale seniore koji redovito treniraju. Žao nam je što Marijan Filipović i Dino Rupčić nisu uspjeli već ove godine držati priključak s Lukom. Kako će napredovati ovisi najviše o njihovom motivu za rad. Svi navedeni s upornim Stjepanom Matićem i Ivanom Rebićem te oporavljenim Rokom Šitumom sigurno će biti spremni za još jedan dobar nastup na Hrvatskom veslačkom prvenstvu.  

Juniori A i B su napravili napredak. Iako nemamo nikoga na SP juniora u Riu, prosjek je bolji nego prošle godine. Mladi veslači (i veslačice) pokazuju potencijal za nastupe u juniorima (većina su juniori i dogodine)  i seniorima sljedeće godine. Slična situacija je u mlađim juniorima. Tu je najveći napredak ostvarila Lorena Vukić, a Hrvoje Vrdoljak je već drugu godinu pri vrhu u samcima. Duga sezona do HVP pokazat će koliko su veslači uporni i željni napretka. Nadamo se da neće biti predugog prekida treninga zbog ljetovanja i da će svi početi s pripremama u dogovoreno vrijeme. 

I kadeti, posebno djevojke, ostvaruju bolje rezultate nego prijašnjih godina u čemu veliku ulogu uz trenera Maria imaju i voditelji Škole veslanja. 

Uprava kluba će poticati sve veslačice i veslače za postizanje njihovog maksimuma. Prvi preduvjet napretka je povjerenje u rad trenera i kluba i izvršavanje svih planiranih treninga isključivo pod nadzorom trenera. Samo oni koji mogu i žele prihvatiti takav način rada mogu očekivati podršku cijelog kluba bez obzira na razinu cilja koji žele postići. 

Za najvažnije nastupe na SP seniora u SP Augibeletteu na Peruči se pripremaju Sinkovići i Luka Radonić. Bralić je s braćom odradio velik dio priprema i jako je zadovoljan s odrađenim treninzima. Kaže da su napredovali (!). Sparing partneri su im Slovenci. Luka i Marko su se se priključili u ponedjeljak. 

Nakon Sp-a slijedi pokušaj još jednog osvajanja titule najboljeg kluba na HVP.

Ne smijemo zaboraviti naše veterane koji se vrućini spremaju za Masters. U pripremi je i povremeno veslanje po Savi koje ćemo proslaviti međunarodnom daljinskom regatom. 

 

Vezana galerija

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.