Ostale novosti

Natjecanja 2015.

Svjetsko prvenstvo za seniore do 23 godine

21. srpnja 2015.

27. 7. 2015.

Luka je odlično odveslao utrku i osvojio svoju prvu svjetsku medalju, medalju kojoj smo se nadali cijelu sezonu.

Valentina je izvrsna šesta iako danas nije odveslala najbolje što može. Dvojac na pariće u B finalu nije odveslao dobro te je završio kao 12. Zato je osmerac bio dobar, drugi u B finalu. Preporučam da kliknete na VIŠE i pogledate fotografije i komentar koji je poslao Rade.

Nekoliko informacija iz prve ruke, neke smo stavili i kao podtekst uz fotografije:

Luka na startu A finala uz neprikosnovenog favorita iz Francuske u središnjim stazama ima i sam ulogu favorita sa svim prednostima i težinom te uloge. S Franceskom Pegorarom je u Plovdivu 1:1, s Nizozemcem 2:0 ali koji je popuštao tek na samom kraju kad mu više nije bilo bitno, a tu su i nepredvidivi skifisti iz Azije, Japanac koji je izbacio Nijemca, te Kinez (najbrži kojeg su tamo našli). Iskontrolirao je pritisak i odradio trku po dogovoru. Riskantna taktika iskusnog (ima već medalju od lani) Pegorara da trku rješava u finišu i s 4 mjesta dođe na drugo, pokazala se dobrom. Tako nešto Luka si nije mogao priuštiti. Izdržao je u finišu više od Nizozemca i dočepao se svoje svjetske medalje. Kinez je dugo bio drugi i sve je bilo moguće, ali je pao. Veliko veselje i olakšanje.     

2x činilo se da su mogli više, ali lako je pričati izvan čamca. 

Osmerac, zaista su se pokazali i u drugom dijelu utrke sustizali redom osmerce, te su im ostali jedino Talijani, ali nisu im daleko pobjegli! Rekao bih da je Talijanima bilo mjesto u A finalu, izgubili su ga za sitnicu. 

Valentinin nastup u A finalu nisam gledao jer smo morali putovati. Ne čudi me da nakon onako teške utrke u AB nije našla snage ponoviti neko čudo! 

RR

26. 7. 2015.

Prvi dojmovi nakon prvenstva su dobri. Luka je ove godine odveslao niz dobrih utrka i ostvario velik napredak. Dobrim  treningom cijelu godinu (iako se često žalio da je umoran) stekao je neophodnu izdržljivost i snagu, a konstantno dobri rezultati na regtaama dali su mu potrebno samopuzdanje za naporne četiri utrke na svjetskom prvenstvu.

Valentina je također odlično trenirala cijelu pripremnu i natjecateljsku sezonu te je ostarila velik napredak. Manjak iskustva rezultirao je manjim oscilacijama u nekim utrkama, ali njoj najvažniju, polufinalnu izveslala je odlično. 

Dvojac na pariće je relativno kasno počeo sa zajedničkim treninzima na naš poticaj. Za sada su posada za jednu jaku utrku u nizu, ali sigurno imaju potencijala. Oni moraju odraditi jednu dobru zimu. Treba im omogućiti uvjete za dobar rad i priključiti im još nekoliko mladih skulera. Šteta je da se više ne koristi Bralić i braća Sinković kao lokomotive koje mogu povući mlade. 

Iako u osmercu nije bilo Mladostaša reći ćemo nešto i o njima. U osmercu su veslali svi najbolji B rimenaši i jedan skuler te su unatoč kratkom vremenu za uveslavanje veslali dobro. Nadamo se da će i oni ostvariti napredak u fizičkoj pripremi, ali i da će se osmisliti plan s realnim i motivirajućim ciljem za sljedeću sezonu.

Laki dvojac na pariće je nagrađen za upornost i pozitivan odnos prema radu. Veslali su u okviru svojih mogućnosti i nisu razočarali.  

Nastupe naših na SP-u ocjenjujemo vrlo pozitivno, a rezultati su motivirajući.

 

25. 7. 2015.

Čestitamo Luki i Valentini na ulasku u finale. Do sada sve ide po planu, a na temelju dosadašnje sezone i odrađenog na treninzima, plan je da sutra Luka vesla utrku za medalju. Valentini želimo dobru utrku, pa što bude. Od dvojca na pariće nismo očekivali ulazak u finale, ali sutra trebaju pokazati kolliko vrijede. Nadamo se da će i osmerac pružiti dobru utrku. Laki dubl je završio kao treći u D finalu.

 

24. 7. 2015.

Utrke repesaža prošle su solidno. Luka i Valentina su bez problema prošli među 12 najbržih posada, a dvojac na pariće je to uspio tek u posljednjih 500 m odličnim finišem. Nadamo se barem jednom finalu. Osmerac nije uspio ući u ći u finale A, a laki dvojac na pariće je završio u D finalu.

 

23. 7. 2015.

Prvog dana natjecanja nijedna od naših posada nije izravno prošla u slijedeći krug. Najbliži je bio Luka Radonić, ali i on mora u sutrašnji repesaž. Pratite naše od 8:40 kada starta dvojac na pariće (1 sat vremenske razlike).

 

22. 7. 2015.

Danas je otvoreno Svjetsko prvenstvo U23 u Plovdivu, a sutra počinju utrke za posade s najviše prijava, među njima i za našu kombinaciju lakog dvojca na pariće.

Od Mladostaša nastupaju Luka Radonić u lakom samcu, Valentina Plejić u samcu, Tomislav Šain s Antom Ančićem (Mornar) u dvojcu na pariće te Luka Pap s Mariom Kujundžićem (Gusar) u lakom dvojcu na pariće. Svi su dobro odradili završne pripreme u Zagrebu uz pomoć Marka Banovića koji je i vođa puta. U petoj posadi veslaju svi najbolji mladi rimenaši Danijel Plišić, Lovro Anzulović,Matej Metković, Mile Čakarun, Luka Baričević, Bernard Samardžić, Toni Čavka, Mato Brandt i kormilar Marin Mateljan.

Raspored utrka.

Rezultati

 

Vezana galerija