Ostale novosti

Natjecanja 2015.

Svjetsko prvenstvo

27. kolovoza 2015.

6. rujna 2015.

Najteže je braniti zlato, a Martin i Valent su to izveli majstorski. Izveslali su možda najbržu utrku prvenstva 6:03,33 s malim kontra vjetrom pred ciljem. Pred utrku Brale je rekao da će za zlato morati ići oko 6:05, što se pokazalo točnim. Vesele nas izjave Valenta i Martina da su cijelu utrku imali kontrolu nad svim posadama te da su veslali prema dogovoru s Braletom - malo izaći i samo odgovarati na napade.   

Uspjeh Damira Martina i dobre utrke Luke Radonića upotpunili su zadovoljstvo ovogodišnjim svjetskim prvenstvom.

Čestitamo!

Naši reprezentativci dolaze u zračnu luku Pleso, sutra, u ponedjeljak 7. rujna u 16 h.

 

4. rujna 2015.

Prvi je u petak nastupao Luka u B finalu. Veslao je borbeno, živahno, ali očito iscrpljen dugom sezonom zauzeo je 5. mjesto ispred bivšeg svjetskog prvaka! Konačno 11. mjesto od 36 lakih samaca je odličan rezultat za mladog Luku. Ovom dugom sezonom stekao je neophodno iskustvo te će, nastavi li raditi kao do sada, sigurno moći zadržati cijelu sezonu rezultat na 7 minuta.

Martin i Valent ponovo izveslali vrhunsko vrijeme 6:10,45. Prema dogovoru su krenuli suzdržano s 35 zaveslaja u minuti. Na 1000 m su napravili ubrzanje na 37 zaveslaja u minuti kojim su se odvojili od ostalih posada i držali su razliku do pred cilj. U zadnjih 500 metar vodila se utrka za ulazak u finale između Novog Zelanda, Australije i Italije. Te tri posade su se nešto približili braći koji su držali svoju brzinu. U finišu je posustala Italija. U drugoj skupini je Njemačka posada pobijedila ispred Litve i Francuske. Za zlato će se morati ići ispod 6:10 bez vjetra, što braća sigurno mogu, a mogu li drugi znat ćemo u nedjelju.

Damir Martin je u ujednačenoj skupini u kojoj se izdvojio jedino Mahe odlično veslao, pogotovo u drugom dijelu staze. Campbell i Scharbaschenia nisu mogli izdržati nalet Damira koji je na kraju prešao i povratnika Tuftea te osim finala osigurao i olimpijsku normu. Finale će biti izuzetno zanimljivo. U prvoj skupini su se prva trojica izdvojila od ostatka i na kraju taktizirajući jedva prošli kroz cilj te njihove prave brzine možemo samo pretpostaviti. Za medalju će trebati veslati ispod 6:42 bez vjetra, a to je Damir veslao na EP.

Na kraju dana su veslali Mario Vekić i David Šain te završili kao posljednji u E finalu. 

U subotu Karla i Marcela veslaju C finale.

Bilo je puno neizvjesnih utrka, a u subotu počinju finalne utrke. Ništa manje neće biti zanimljive utrke u B finalu, jer se u tim utrkama ostvaruju norme za olimpijske igre. Naročito guste utrke očekuju se u četvercu na pariće (pogledajte rezultate polufinala).

Rezultati.

 

2. rujna 2015.

Danas su samci, Damir i Luka prošli među dvanaest najboljih, Damir kao prvi u skupini, a Luka kao treći. Luka sutra u 10:35 vesla polufinale, braća Sinković u 12:05 četvrtfinale, a sestre Milošević će u 12:44 pokušati proći u C finale. 

 

1. rujna 2015.

Danas su braća Sinković glatko prošli u četvrtfinale, a muški dvojac bez je nakon repesaža ostao u E finalu. Prvi dan natjecanja na SP je prošao polovično uspješno. Oba samca, Damir Martin i naš Luka Radonić  lako su prošli u četvrtfinale. Dvojci su nažalost zauzeli posljednja mjesta u svojim skupinama. 

Braća Sinković veslaju četvrtfinale u utorak12:05.

 

30. kolovoza 2015.

Prvi dan natjecanja na SP je prošao polovično uspješno. Oba samca, Damir Martin i naš Luka Radonić  lako su prošli u četvrtfinale. Dvojci su nažalost zauzeli posljednja mjesta u svojim skupinama. 

Braća Sinković veslaju u ponedjeljak u 12:05 u prvoj skupini dvojaca na pariće. Prije njih u 11.05 u repesažu nastupaju Vekić i Šain.

Rezultati - zbirni i detaljni.

Raspored za ponedjeljak.

Fotografije - Marko Banović.

 

27. kolovoza 2015.

Danas na Svjetsko prvenstvo u Aiguebelette odlazi 5 posada, braća Sinković u dvojcu na pariće, Damir Martin u samcu, Luka Radonić u lakom samcu, sestre Karla i Marcela Milošević u dvojcu bez i muški dvojac bez David Šain i Mario Vekić. Za braću znamo da su spremni za obranu naslova svjetskih prvaka, Luka je dobar, ali teško će biti dva puta podići formu u pet tjedana. U kakvoj su formi i što očekuju možete vidjeti u kratkom filmu koji je snimio Darko. Cilj svim posadama, osim Luki, je ostvarivanje olimpijske norme. Braća i Damir ne bi trebali imati problema, od njih očekujemo više. Dvojci će se trebati pomučiti i nadamo se da će uspjeti, dok Luki treba naći partnera jer samac nije olimpijska disciplina. 

Darkove fotografije.

 

Vezana galerija