Ostale novosti

Novosti

Veliki dan hrvatskog športa II.

30. prosinca 2011.

Mišljenje mnogih je kako je uvođenjem kategorije Najuspješniji športski par, štafeta ili posada izbora najuspješnijih u hrvatskom športu prema odabiru Hrvatskog olimpijskog odbora, a još više konkurencijom u kojoj se nalaze veslanje, jedrenje, stolni tenis i još pokoji olimpijski sport, tim sportovima navesena šteta. Podsjećamo na nagrađeni osvrt dobrog poznavatelja veslanja, sportskog novinara Vinka Kneževića, objavljenog u Jutarnjem listu 28. 12. 2010.

Vladimir Lasić je najuporniji protivnik nove kategorije. U nastavku je njegovo pismo članovima IO HVS-a (uz dopuštenje autora).

 

Poštovani,

Nakon godišnje priredbe HOO pratio sam izvještavanje u medijima. Na večer 27. 12. 2011. godine Hrvatski radio, Hrvatska televizija I. i II. program, Nova TV, Jutarnji list, Večernji list izvijestili su o najboljoj ekipi i najboljoj momčadi u 2011.g, ali nitko nije spomenuo skupinu „Posade, plesni parovi itd.“. Dakle, za medije ova skupina ne postoji već drugu godinu za redom. A sponzori itekako paze da se o njihovim sponzoriranim sportašima govori, prikazuje i piše u medijima, jer kakav bi imali motiv da sponzoriraju sportaše koji za medije ne postoje? Službenici HOO su naš sport gurnuli u anonimnost i mogu naši veslači biti svjetski prvaci, a možda i olimpijski pobjednici, za HOO i medije je to ravno ignoriranju. Hoćemo li i dalje trpiti ovu podvalu bez protesta ili ćemo konačno reagirati. Naime, ako ne reagiramo, znači da se slažemo s ovim nama štetnim potezom, zar ne ?

Sretna vam nova godina s nadom da se neke bitne stvari poprave!

Srdačan pozdrav,

Vladimir Lasić