Ostale novosti

Natjecanja 2016.

Europsko prvenstvo

6. svibnja 2016.

8. 5. 2016.

Jak bočni i  većim dijelom kontra vjetar namučio je sve veslače. Najviše su stradali mladi veslači kako naš Luka koji su u svakoj utrci morali dati sve od sebe kako bi prošli dalje. Za izdržati tri dana mučenja po jakoj kontri trebat će još godinu dvije treninga. Favoriti su uglavnom opravdali očekivanja. Najujednačenija utrka je bilo finale dvojaca bez kormilara. 

7. 5. 2016.

Izvrsni rezultati u subotnjim polufinalnim utrkama. Prvo je Luka ušao u prvo veliko finale među A seniorima. Do 1500 m je bio četvrti, a zatim je odlično izveslao zadnjih 500 me i stigao u cilj drugi. Čestitamo.

Braća su odlično odveslaal polufinalnu utrku. Nakon 5 sekundi prednosti ispred jake posade Litve sigurno su završili utrku na prvom mjestu. I Damir je lako ušao u finale pobjedom u svojoj skupini. Dvojac seniora je na kraju 1. u C finalu. a djevojke veslaju u B finalu.

 

6. 5. 2016.

Luka Radonić je u gustoj utrci pobijedio u ušao u polufinale. Njegova skupina je bila najujednačenija i najbrža. Luka ima i najbolje vrijeme kvalifikacija što će mu u slučaju loših uvjeta donijeti bolju stazu u polufinalu. Luka je krenuo suzdržano ali je u ujednačenoj skupini morao veslati brzo kako bi izravno ušao u polufinale. Na kraju je za par desetinki pobijedio.

U grupi braće Sinković veslali su i Norvežani koji za dva tjedna imaju kvalifikacijsku regatu za OI u Luzernu te su pokazali da su u dobroj formi. Braća su ipak i dalje bez poraza i s najboljim vremenom kvalifikacija.Izvrsni Švicarci, koje također očekuje kvalifikacijska utrka za OI u dvojcu na pariće, su u drugoj skupini stisli Njemačku posadu, a u trećoj je Azerbejdžan jurio Litvu. To su ujedno posade od kojih se očekuje ulazak u finale.

Damir je glatko pobijedio u svojoj skupini samaca. Skupina se raspala nakon 1500 m i Damir je s velikom prednošću došao prvi. U druge dvije skupine očekivano su pobijedili Griskonis i Synek, Damirovi najveći konkurenti za medalje. 

Dvojac mora u repesaž.

 

5. 5. 2016.

Sutra u Brandenburgu počinje EP na kojem nastupaju i naši Martin, Valent i Luka pod vodstvom trenera Nikole i Marka.

U petak ujutro u München kreću juniori, a među njima su Lorena Vukić, Ema Gregić i Zvonimir Soldo s trenerom Darkom Mikšićem.

U subotu je u Vukovaru regata Kupa Miljenka Finderlea na koju ide ostatak kluba. 

 

Vezana galerija