Ostale novosti

Natjecanja 2016.

Svjetski kup u Poznanu

17. lipnja 2016.

Dva srebra za Hrvatsku na trećoj regati Svjetskog kupa u Poznanu!

  • Luka Radonić u samcu za lake seniore
  • Damir Martin u samcu

Čestitamo!

Po riječima komentatora finalnih utrka, Hrvatska je i bez nastupa braće Sinković opravdala već usvojen termin "fenomen hrvatskog skul veslanja"!

U subotu, 18. lipnja, u finalnoj utrci lakih samaca Luka je do 1500 metara bio treći, gotovo pet sekundi za vodećim Talijanom Pietrom Rutom i pola sekunde za Poljakom Jerzyiem Kowalskim, a onda je sjajno finiširao, ostavio Poljaka za dužinu i došao Talijanu na dužinu. U komentaru poslije utrke rekao je da se nije nadao medalji jer je imao nekoliko vrlo napornih tjedana na falultetu. I tu mu, kao članovi akademskog veslačkog kluba, posebno čestitamo! Pokazao je da se i u vrijeme gotovo opće profesionalizacije vrhunskog sporta može biti u svjetskom vrhu i redovno izvršavati svoje studentske obaveze! Bravo Luka!

Finale "teških" skifova bila je vjerojatno najuzbudljivija utrka regate. Osim prvih 500 m utrke (kad je vodio i "izgorio" Francuz Thibaut) i zadnjih 100 metara, vodio je Damir, za pramac ispred Novozelanđanina Drysdalea. Sto metara pred ciljem bili su potpuno poravnati, i pozicijom i tempom veslanja, i po fazama zaveslaja. U video prijenosu snimljeni su izuzetni kadrovi, koje vrijedi i opet pogledati. Drysdale je pobijedio. I njegov komentar utrke  je zanimljiv. I nakon tolikih svjetskih odličja, on svaku utrku koristi i kao trening, kao mogućnost da ispita novu taktiku, ali i da uživa u neizvjesnosti, kao što je bilo na ovoj utrci do zadnjih 50 metara. 

 

17.6.2016.

Od petka do nedjelje odražava se zadnja regata Svjetskog kupa na kojoj nastupaju samo tri samca iz Hrvatske - Damir Martin, Luka Radonić i Marcela Milošević. Braća Sinković su već osvojili Svjetski kup i nakon kratkog odmora iza Luzerna sad su na Peruči na završnim pripremama. 

Nakon prvih utrka sve teče kao što je očekivano, Damir i  Luka pobjedama su prošli u sljedeći krug, a Marcela mora u repesaž. 

Rezultati.

 

Vezana galerija

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.