Ostale novosti

Natjecanja 2016.

Rotterdam - SP seniori, U23 i juniori

22. kolovoza 2016.

27. 8. 2016.,

Nažalost i u posljednjoj utrci Luka nije uspio ostvariti svoje ovogodišnje najbolje rezultate. U prvih 500 m je previše zaostao te mu je dobar drugi dio utrke donio 5. mjesto u B finalu. Iznenađenje je drugo mjesto Mađara Galambosa iza Irca O'Donovana.

Teuta Lea Stojaković u samcu je zauzela peto mjesto kao i  Patrik Farkaš u muškom samcu te će oboje u nedjelju veslati u finalu B.  Nakon 6. mjesta u polufinalu i ženski četverac bez kormilara Bruna Milinović, Julia Ivy McCullough, Izabela Krakić i Aria Cvitanović veslat će u finalu B. Četverac na pariće u sastavu Domagoj Barbača, Karlo Habuda, Mihael Girotto i Boris Cesarec u polufinalu C/D zauzeo je u finalu D 2. mjesto odnosno (20.). 

26. 8. 2016.

Luka u ujednačenoj konkurenciji i brzoj utrci nije uspio ući u finale te ga u subotu očekuje još jedna teška utrka za poredak u vrhu B finala. Za ulazak u finale morao je biti brži od trećeplasiranog sa prošlog SP-a. Četverac bez juniorki su ušle u polufinale. Ostali nisu imali najbolji dan...

25. 8. 2016.

Paola Giroto i Žana Krakic su 5. u B finalu (1.), Pap Luka i Dominik Šutalo 6. u B finalu (12.), Valentina 6. u C finalu (18), a Luka Baricević 4. u D finalu (22.).

 

25. 8. 2016.

Luka je kako treći u skupini sigurno prošao među dvanaest najboljih lakih samaca. Valentina je bila treća i vesla u C finalu.

 

23. 8. 2016.

Nažalost Valentina nije prošla među 12 najboljih, a laki dvojac na pariće ostaje u B finalu. Ostali nastupaju sutra.

 

22. 8. 2016.

Velika grupa od skoro 40 hrvatskih veslačica, veslača i trenera nalazi se u Rotterdamu na objedinjena tri svjetska prvenstva - seniora za neolimpijske posade, seniora do 23 godine i juniora. Od Mladostaša nastupaju Luka Radonić u samcu za lake seniore, Valentina Plejić u samcu za B seniorke, Luka Pap s Dominikom Šutalom (Korana) u lakom dvojcu na pariće B, a pod vodstvom našeg trenera i Luka Baričević (Jadran Zadar) u samcu B. 

Do sada je Valentina nakon repasaža prošla u četvrtfinale, a Luka i Dominik su odličnim i borbenim veslanjem u repesažu ušli u polufinale. Luki je to velik napredak s obzirom na prošlogodišnje 3. mjesto u D finalu. 

Poslijepodne nastupa Luka Radonić. Njemu su najveći konkurenti Rajko Hrvat (SLO) - drugi na SP prošle godine, Paul O'Donovan (IRL) - drugi na OI u 2x, Miloš Stanojević (SRB) - treći na SP prošle godine i Lukas Babac legenda lakog samca od 2010. godine. 

Startne liste i rezultati senioriU23 i juniori.

Fotografije Marka Banovića.

 

Vezana galerija

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.