Članstvo

Počasni članovi kluba su članovi koji su svojim radom i/ili sportskim uspjesima zaslužili ovo priznanje.

Počasnim članom kluba postaje se odlukom Upravnog odbora kluba.

Popis počasnih članova:

1. Emanuela D'Alessandro   11. dr. sc. Vladimir Lasić †
2. Pravomil Barin †   12. Mihajlo Justinijanović †
3. Boris Beljak    13. Oliver Martinov
4. Boris Belačić †   14. dr. sc. Nenad Mikulić
5. Nikola Bralić   15. Željko Plaščar †
6. dr. sc. Nikola Čupin    16. Duško Ante Rakić 
7. Miroslav Dubravčić    17. Ninoslav Saraga
8. Zoran Emeršić   18. dr. sc. Tomislav Smoljanović
9. Miljenko Finderle   19. prof. dr. sc. Branko Vuletić †
 10. Toma Grego   20.  Miroslav Zdilar

Emanuela D’Alessandro rođena je u Rimu, 9. studenoga 1960., a na sveučilištu Luiss” u Rimu 1984. godine je završila je studij političkih znanosti. Od tada je radila na diplomatskim poslovima, a u Hrvatsku je došla u jesen 2011. godine kao veleposlanice Republike Italije. Nakon tri godine i osam mjeseci rada u Hrvatskoj postaje prva žena savjetnica za diplomatske poslove predsjednika Republike Italije Sergia Mattarella. 

Emanuela se učlanila se u naš klub prije nego je riješila smještaj u Zagrebu te postala jedna od najaktivnijih članica naše veteranske grupe. Nastupala je na brojnim veteranskim regatama. Sudjelovala u pripremi prve regate Osmerci na Savi i uz njezinu pomoć regata je uvrštena u posebne sportske priredbe grada Zagreba. Očekujemo da će unatoč zauzetosti na novom poslu povremeno naći vremena za druženje s nama. 

Više

Pravomil Barin rođen je  14. veljače 1927. u Prvić Luci kraj Šibenika, diplomirani je ekonomist, član HAVK Mladost od 1946. godine. Bio je predsjednik HAVK Mladosti od 1985. do 2007. godine i bio je počasni predsjednik kluba.

Više

Boris Beljak uspješan je veslač, olimpijac, iseljenik, poslovni i obiteljski čovjek, dobrotvor. Dobitnik je nagrade za životno djelo Hrvatske narodne udruge iz Los Angelesa. Nakon osamostaljenja Hrvatske Boris intenzivno surađuje s našim klubom, vesla s našim veteranima, sudjeluje u klupskom životu i potpomaže klub. 

Više

Rođen 1952. u Prisoju kod Sinja. Kao srednjoškolac vesla u VK Gusaru u Splitu. Od 1971. studira na Fakultetu za fizičku kulturu i vesla za VK Trešnjevku gdje i počinje raditi kao trener. Prof. Laštovica preporuča ga kao jednog od najboljih i najperspektivnijih studenata, te od 1974. radi u klubu kao trener, a od 1977. kao glavni trener. Završio je i dvomjesečno obrazovanje za vrhunske trenere u organizaciji FISA-e u Banolesu, te pohađao niz FISA trenerskih seminara. Posljednjih godina i sam predaje na seminarima, uglavnom s temama fizičke pripreme veslača, tehnike zaveslaja i namještanja čamaca. Nakon osvajanja četiri naslova svjetskih prvaka FISA ga 2015. proglašava za najbiljeg trenera te godine u svijetu. Vrhunac karijere je ipak osvajanje zlatne olimpijske medalje s braćom Sinković u Riu. To je s njima ponovio u Tokiju 2021., ali u dvojcu bez kormilara. Iako je 0d 1. siječnja 2021. u mirovini i dalje trenira braću Sinković i htio bi ponovio medalju u Parizu, opet u dvojcu na pariće. 

Ukupno je kao trener osvojio dvije zlatne olimpijske medalje, jednu srebrnu, šest zlatnih svjetskih medalja, dvije srebrne i dvije brončane medalje.

Popis svih uspjeha.

Više

Jedan od najtrofejnijih veslača kluba. Treći na Prvenstvu Evrope 1958. u 4+, peti na prvenstvu Evrope 1959. u 4+, šesti na Olimpijskim igarma u Rimu 1960. u 2-, prvak Države tko zna koliko puta. Veliki životni optimist. Diplomirani je inženjer eletkrotehmiike, doktor znanosti. Bavi se energetikom, posebno obnovljivim izvorima energije iz biomase. Vodi vlastitu tvrtku OKIT s osnovnom djelatnošću u području energetike i informatike.

Više

Miroslav Dubravčić, nadimkom Žika, bio je izuzetan sportaš i izuzetan čovjek.

U četiri različita sporta bio je reprezentativac bivše države: u studentskoj odbojci, veslanju (bio je rezerva na OI u Londonu 1948.), u nogometu (studentskom, a jednu je utakmicu odigrao i za A reprezentaciju) te u ragbiju. Po završetku aktivne sportske karijere ostaje u sportu kao sportski radnik, funkcionar u VSZ-u, klubu, kao veslački sudac, hakler i tenisač rekreativac.

Radio je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje i u bivšem Jugoslavenskom naftovodu, danas Janafu.

Ženio se četiri puta i ima četvero djece.

Imao je izuzetan broj dugogodišnjih prijatelja, a do kraja života neobično lako stjjecao je i nova.

Više


Miljenko Finderle - Fifi bio je višestruki prvak bivše Jugoslavije u različitim veslačkih disciplinama, dvostruki prvak Zagrebačkog sveučilišta u krosu, dva puta sedmi na atletskim prvenstvima Jugoslavije u srednjoprugaškim disciplinama, nastupao je i kao skijaš. Jedan je od osnivača i igrača rugby kluba Mladost. Jedan je od prvih međunarodnih veslačkih sudaca s naših prostora, a bio je i član Vijeća Međunarodnog veslačkog saveza te član komisije Hrvatskog olimpijskog odbora. Kao funkcionar sudjelovao je na osam olimpijskih igara i tridesetšest svjetskih veslačkih  prvenstava. Vjerojatno je najzaslužniji pojedinac za izgradnju RSC Jarun. Bio je dobitnik Republičke nagrade "Franjo Bučar" za životno djelo, dobitnik srebrnog pladnja organizacije FISA za doprinos veslanju u svijetu te doživotni počasni predsjednik Hrvatskog veslačkog saveza

Više

Toma Grego rođen je 1924. u Omišlju na Krku, a veći dio života proveo je u Zemunu. Za vrijeme II. svjetskog rata kao gimnazijalac deportiran je u logor u Austriji. Nakon rata se vratio u Zemun, završio gimnaziju i arhitektonski fakultet. U vojsci u Puli i u Splitu počeo se baviti veslanjem, a veslanjem se nastavio baviti cijeli život. Nakon gotovo pola stoljeća rada u veslačkom klubu Galeb u Zemunu, pred početak Domovinskog rata preselio se u Zagreb i odmah se uključio u naš klub kao trener kadeta. Do zadnjeg dana života predano je radio s mladima ostavivši dubok trag u klubu, veslanju i u svima koji su ga poznavali.

Više

Mihajla Justinijanovića Klub će  pamtiti kao neumornog pokretača klupskih događaja. Dugo godina bio je član upravnog odbora kluba, a u nekoliko mandata bio je podpredsjednik i predsjednik kluba. Na godišnjoj skupštini kluba 2007. dodijeljena mu je plaketa za životno djelo.

Više

Dr. sc. Vladimir Lasić, rođen je 1938.godini u Zagrebu, diplomirani ekonomist, doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1997. godine.

Član je Mladosti od proljeća 1953., a od 1954. do 1966.godine bavio se regatnim veslanjem. Trenirao je i natjecao se u samcu, dvojcu na pariće, dvojcu s kormilarom, četvercu s kormilarom i osmercu. ..

Više

Oliver Martinov rođen je u Zadru 1975., gdje počinje veslati u VK Jadranu. Tamo postiže i prve veslačke uspjehe. U listopadu 1997. postaje član HAVK Mladosti gdje ostvaruje svoje najveće rezultate. 2006. i 2007. vesla u VK Trešnjevci.

Završio je stručni studij smjer fizička priprema sportaša na kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

Oženjen je, otac dvoje djece, a trenutno je voditelj u VELPRO, veleprodaji Konzuma.

Više

Nenad Mikulić rođen je u 1946. u Zagrebu. Dugogodišnji je član Upravnog odbora, zatim predsjednik Nadzornog odbora, a od proljeća 2011. predsjednik Skupštine Kluba.

Više

Željko Plašćar, dipl. ing. arh. 

Rođen je u Zagrebu, 18. svibnnja 1936. gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju - V. mušku. U Zagrebu je završio i arhitektonski fakultet. Diplomirao je u klasi prof. Neithardta.
Veslao je u AVK Mladosti od 1952. do 1960. godine. Od 1957. do 1960. godine bio je prvak države u četvercu bez i četvercu sa kormilara i član veslačke reprezentacije Jugoslavije. Na Eurposkom prvenstvu u Poznanu 1958. bio je treći u 4+, sljedeće godine peti na prvenstvu Europe u Maconu i pobjednik međunarodne regate u Lecu - Italija.

Više

Ante Rakić, za nas u klubu poznatiji kao Duško, rođen je 6. lipnja 1932. godine u Šibeniku, a diplomirao je arhitekturu 1955. godine na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Duško je sudjelovao na četrdesetak arhitektonskih natječaja na kojima je često bio nagrađivan. Autor je knjige o arhitekturi kroz pet tisuća godina, “Opća povijest arhitekture – od pra-arhitekture do anti-arhitekture”, koju je napisao za studente Likovne akademije u Zagrebu, Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Dobitnik je nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata “Viktor Kovačić” 2008. godine za doprinos domaćoj arhitektonskoj i umjetničkoj sceni. 

U klubu je desetljećima bio aktivan veslački radnik, član uprave kluba, potpresjednik kluba, izvrstan govornik uvijek spreman za poneku zanimljivu priču, tenisač, sudionik brojnih Savadona i strastveni kartaš bele. Veslači ga pamte i po izvrsnom čaju koji je spremao nakon nedjeljnog trčanja ili regata.  

 

Više

Ninoslav je rođen 1969. u Osijeku, gdje se i počeo baviti veslanjem u osječkom Iktusu. U listopadu 1992. dolazi u Zagreb i postaje član HAVK Mladosti gdje postiže svoje najbolje rezultate.

Oženjen je i ima troje djece. Trenutno je član Nadzornog odbora kluba, a od 30. 4. 2019. i predsjenik Stručnog odbora.

Više

Tomislav Smoljanović rođen je 1977. u Splitu gdje je maturirao i veslajući u splitskom Gusaru postigao prve svjetske reultate.Upisavši medicinski fakultet u Zagrebu preselio se u Zagreb i u Mladosti ostvario najznačajnije natjecateljske rezultate, među ostalima treće mjesto na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneyu i drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Luzernu 2001.

Član je FISA-ine komisije za veslanje osoba s invadilitetom. Doktorirao je i specijalizirao ortopediju. Uz rad s pacijentima bavi se znanošću te je objavio niz znanstvenih radova.

Više

Rođen 1937, aktivno veslao 1954.-1958. Radio je kao redovni je sveučilišni profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dobitnik je Godišnje državne nagrade za znanost za 2000. za knjigu «Prostor pjesme».

Više

Miro Zdilar, rođen 1938., vjerojatno je čovjek koji je doveo najviše budućih veslača u HAVK Mladost. Radeći desetak godina kao trener škole veslanja vrijedno je obilazio zagrebačke škole i propagirao veslanje. Sam je vodio školu veslanja, njemu svojstvenom preciznošću, strpljivošću i upornošću. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Radi u vlastitom odvjetničkom uredu.

Više
 

Kalendar natjecanja u 2022. godini

Kalendar HVS-a i FISA-e.


Uplaćeno je 244.000 kn!

Zajedno s projektima i radovima iznos je 247,250,00 kn!

Više