Ostale novosti

Pripreme 2014

Pripreme Zaton/ Skradin

28. veljače 2014.

Iza nas su još jedne odlično odrađene pripreme. Mladostaši su bili smješteni na dvije lokacije: u Skradinu je bila većina seniora predvođena Markom Banovićem te juniori s trenerom Darkom, dok su se četverac, Ivica (s Prnjakom u dvojcu) i Helena pripremali u Zatonu. Vrijeme je uglavnom bilo povoljno i omogućavalo neometano izvršavanje treninga. Probleme je jedino znao stvarati jak jugo, no u te su dane treninzi odrađeni u Veslačkom klubu Krka čijoj suradnji zahvaljujemo.

Karakteristično za svake pripreme, posljednjeg se dana održala Daljinska regata. Jedino „daljinsko“ u cijeloj toj priči bio je naziv utrke. Naime, jak južni vjetar još je uvijek imao znatan utjecaj te je stvarao neugodne valove na području do Šibenika odakle uobičajeno kreće utrka. Odlučeno je da će se utrka skratiti te da će se veslati od mosta do Zatona što je u prijevodu značilo da se veslalo nešto više od 3 km sudeći po izračunima GPS-a  različitih veslača. Tako se daljinska pretvorila u jednu „jako dugačku utrku na 2 km“. I kao što to priliči Murphyjevom zakonu, još za vrijeme pakiranja čamaca i slaganja prikolice, vjetar se posve utišao, a na vodi zavladala bonaca kakvu svaki veslač može samo poželjeti.

Po povratku s priprema, naši su veslači nastavili skupljati kilometre na vodi još uvijek poprilično visokog Jaruna. Idućeg nas vikenda čeka posljednje testiranje ovog pripremnog perioda – 2 kilometra na ergometrima. Testiranje će se odviti u sklopu natjecanja, i to u subotu, 8. ožujka, u prostorijama susjednog nam kluba VK Trešnjevke. Nakon toga slijedi povratak na vodu i priprema za nadolazeću Daljinsku regatu, te ubrzo potom i ostale utrke na 2 kilometra.

 HP

 

Valent je objavio i dva filmića - Dino i Vedran te Ivan i Sven.

Lijepo vrijeme i malo odmora iskorišteni su i za šetnju iznad Skradina.

 

Vezana galerija