Ostale novosti

Natjecanja 2014.

II. svjetski kup - Aiguebelette

20. lipnja 2014.

21. lipnja

Vrhunska utrka braće Sinković i prvo mjesto u polufinalu! Braća su nadmoćno pobijedila u svojoj polufinalnoj skupini. U drugoj skupini prva je bila posada Australije. Bralić je prije puta najavio vrijeme blizu 6.:10 i ulazak u finale. Vrijeme je ostvareno, a plasman je bolji od očekivanog.

Obje posade koje su se plasirale u finale B odveslale su svoje najbolje utrke na regati. Četverac bez je prvi, a  Marcela četvrta.

 

Rezultati.

 

Video snimak utrke.


Četverac bez i Marcela nisu uspjeli ući u finale i sutra ujutro veslaju u B finalu.

 

20. lipnja

Na drugoj regati Svjetskog kupa u Aiguebelette-u nastupaju braća Sinković (Mladost) u dvojcu na pariće, četverac bez kormilara (Iktus) i Marcela (Trešnjevka) u samcu.

U repesažu su braća odveslala odlično, od prvog zaveslaja bili su prvi u svojoj skupini i završili 5 s ispred Njemačke s najbržim vremenom repesaža.

Jutros u eliminacijama bila je proba time-trail¹ sustava. Sinkovići su startali iza Njemačke te je dogovoreno da idu brzo samo prvih 500 m jer neće znati kako veslaju Nijemci ispred njih. Nakon izvrsno odveslanih 500 m smirili su prema dogovoru kako se ne bi previše umorili za repesaž. U utrci naslijepo Poljaci su došlim ispred Njemačke posade.

 

Četverac je jutros imao pokaznu utrku za staze (prijavljeno je samo 10 posada) i u svojoj skupini bio je drugi. Marcela je u eliminacijama bila posljednja u grupi, a u repesažu je bila druga i sutra vesla u polufinalu.

 

¹ time trial - u slučaju lošeg vremena i velikih razlika u uvjetima u prugama, sve posade veslaju u istoj najzaštićenijoj pruzi, u određenim vremenskim razmacima, tako da prvo kreće bolje plasirana posada iz prethodnih utrka.