Ostale novosti

Umro Branko Vuletić

3. srpnja 2014.

Naš počasni član, veslač, aktivni veslački radnik, sveučilišni profesor

prof. dr. sc. BRANKO VULETIĆ

preminuo je u ponedjeljak 30. lipnja 2014. u 77. godini života. Ispraćaj će biti u petak, 4. srpnja 2014. u 12,10 sati u Krematoriju.

Pamtit ćemo ga kao vrsnog veslača, višestrukog prvaka države i reprezentativca, a kasnije kao vrijednog, uvijek prisutnog člana kluba. Odmjerenog ponašanja, svojim je blagim humorom razriješavao povremene unutarklupske napetosti i uzavrele strasti pojedinaca skretao u konstruktivnom smjeru.

Svoje poznavanje stranih jezika povezano s poznavanjem veslanja spremno je stavljao na raspolaganje svim organizatorima veslačkih natjecanja u Zagrebu. Posebno je njegov dooprinos zapažen na Univerzijadi i na Svjetskom studentskom prvenstvu za što je dobio priznanja i od predstavnika Međunarodne veslačke federacije.

Bio je redoviti sveučilišni profesora iz područja filologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U dva je navrata kao profesor gost predavao hrvatsku književnost na Sveučilištu u Amsterdamu. Objavio je devet knjiga i dvjestotinjak znanstvenih i stručnih radova iz područja stilistike, fonetike, lingvistike, francuske književnosti i prevođenja. Za knjigu «Prostor pjesme» dobio je godišnju Državnu nagradu za znanost 2001. Za ukupni znanstveni i nastavni rad 2006. nagrađen je «Poveljom Filozofskog fakulteta u Zagrebu».

Rado je pisao za klupski bilten, dao je svoj doprinos klupskoj monografiji, a i na našim web stranicama u rubrici Povijest ima nekoliko njegovih članaka.

Završio je jedan bogat i plodan život.

Zbogom prijatelju!